Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAPOVJEDNIK BRODA MLJET 'Trajekt ne bi plovio ako bi bila upitna sigurnost putnika'

ZAPOVJEDNIK BRODA MLJET 'Trajekt ne bi plovio ako bi bila upitna sigurnost putnika'

'Sajle su zamijenjene, dodatni pregled u idućih nekoliko dana'

Tonko Radojković, zapovjednik trajekta Mljet, kazao je središnji Dnevnik HTV-a da je taj trajekt sinoć bio u manevru, u prilazu samome vezu. Trajekt je, kaže, bio već unutar lučkog bazena. 

- Normalna je procedura da se rampa u to vrijeme otvara. Došlo je nažalost do puknuća čelik-čela koja drže tu rampu, a ujedno je ispuštaju. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći, izjavio je Radojković.

Dosadašnji pregledi su pokazali, ponovio je, da je došlo do puknuća čelik-čela. Pregledi u smislu same kvalitete tog čelik-čela bit će naknadno obavljeni. Dosad su već kapetanija i Hrvatski registar brodova obavili pregled. 

- Sajle su zamijenjene rezervnima, rampa je vraćena u funkciju, a dodatni pregledi će biti obavljeni kroz sljedeći par dana, istaknuo je.

Ovaj incident dogodio se samo tri tjedna nakon strašne nesreće u kojoj su u padu rampe trajekta Lastovo poginula tri pomorca. Zapovjednik Radojković tvrdi da sinoćnju situaciju ne treba povezivati s događajem na Malom Lošinju.

- Ovdje je stvarno operativna stvar gdje je došlo do puknuća tih čelik-čela. Nikakve veze Mali Lošinj i ova situacija nemaju, jedina je zajednička imenica ta rampa, ali stvarno ta dva slučaja ne bih povezivao jedan s drugim, naglasio je.

Trajekt ne bi plovio ako bi bila upitna sigurnost putnika

Naglasio je da trajekt sigurno ne bi plovio da je kojim slučajem ugrožena sigurnost putnika. 

- Zato smo zaduženi u prvom redu ja kao zapovjednik i posada da prepoznamo takve situacije i da trajekt na vrijeme zaustavimo, istaknuo je.

Što se tiče eventualnih tehničkih problema na trajektu koji bi mogli ugroziti sigurnost putnika kazao je:

- Za sigurnost putnika tu smo posada i ja i na nama je zadnja, tj. na meni da odlučim da li ćemo ići ili nećemo ići. Sigurno ne bi se dopustila situacija da idemo u nekakvu plovidbu koja bi dovela do toga da bi bili ugroženi u prvom redu putnici pa posada pa onda brod, izjavio je Radojković.

Vaša reakcija na temu