Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: DVD Dalmacija Dugi Rat Zapovjednik DVD-a Dalmacija opisao jučerašnju intervenciju u Domu za starije u Dugom Ratu

Zapovjednik DVD-a Dalmacija opisao jučerašnju intervenciju u Domu za starije u Dugom Ratu

U požaru su smrtno stradale dvije osobe

U gašenju jučerašnjeg požara koji je izbio u Domu za starije i nemoćne u Dugom Ratu sudjelovalo je 16 pripadnika DVD-a Dalmacija Dugi Rat te 15 pripadnika DVD-a Omiš. Dojava io požaru je zaprimljena u 19.20 sati, a vatra je ugašena u 21.30. Zapovjednik DVD-a Dalmacija, Pavao Tomić, ispričao je detalje.

- Po dojavi na teren odmah izlazi dežurna smjena s 3 vatrogasca i jednim vozilom, a dežurni vatrogasac preko sustava tihog uzbunjivanja i sirene podiže dodatne snage. ŽVOC Split je na intervenciju uputio susjedna društva. Po dolasku na mjesto intervencije, djelatnici su uputili vatrogasce u sobu na prvom katu u kojoj je izbio požar - kaže Tomić.

Dodaje kako su vatrogasci požar ugasili aparatom za gašenje nakon čega su pristupili evakuaciji ostalih korisnika doma, provjetravanju prostorija te saniranju mjesta požara. 

- Korisnici doma su smješteni u prizemne prostorije gdje su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći pregledali - rekao je Tomić.

Vaša reakcija na temu