Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: Rasplamsao se požar na potezu od Donjeg Sitnog do Gornjeg, brane se kuće

FOTO/VIDEO: Rasplamsao se požar na potezu od Donjeg Sitnog do Gornjeg, brane se kuće

'Čeka nas duga noć'

23.48 sati - U ovim trenutcima posebno je teško u Sitnom Donjem jer je u kotlini, izloženoj 'miješanju' vjetrova.

- Veliki broj vatrogasaca se  dobro rasporedio, uz organizirane mještane. Bit će duga noć - potvrdio nam je prvi čovjek Žrnovnice koliko je teško.

Da se aktivirao požar na području Grabovca na potezu u Sitnom Donjem i da nepredvidivi vjetar stvara probleme, potvrdio je i vatrogasni zapovjednik na terenu Marinko Bogdan. Formirali su liniju obrane na putevima jer dalje ne mogu proći.

- Neprohodno je i za ljude i za vozila - objasnio je zapovjednik uz poruku kako će dati sve od sebe da ga obuzdaju.

Sve do večernjih sati, vatra je bila pod kontrolom, preko 250 vatrogasaca je na terenu, pomagale su i zračne snage, a onda je bura sve preokrenula.

22.10 sati - Na rubnim dijelovima velikog požarišta u Žrnovnici, u Sitnom, bura je ponovno rasplamsala vatru.

U Sitnom Gornjem od 21 sat zatvorena je cesta Žrnovnica - Sitno Gornje-Srinjine.

- Formirana je vatrogasna linija za obranu kuća. Noćas će opet prioritet biti na zaštiti domova. Nakon što su jučer i prekjučer zaštićene u Donjem Sitnom i u Žrnovnici, vatra se rasplamsala u Gornjem Sitnom, odakle večeras prijeti - kazali su nam vatrogasci

Na požarištu je 250 vatrogasaca s 80 vozila koji su raspoređeni po prioritetima.

Vaša reakcija na temu