Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić ZARAZA U SPLITSKOM ZATVORU Na Bilicama 56 pozitivnih! General Đukić završio u bolnici

ZARAZA U SPLITSKOM ZATVORU Na Bilicama 56 pozitivnih! General Đukić završio u bolnici

Najviši časnik JNA u Hrvatskoj prebačen je u KBC Split

General JNA Borislav Đukić, nedavno nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog rušenja brane Peruća 1993. godine, prebačen je jučer iz splitskog zatvora u KBC Split. 

Prošlog tjedna je u splitskom zatvoru došlo do širenja zaraze. Prije pet dana pozitivno je bilo 30 pritvorenika i službenika, danas se ta brojka udvostručila! Ministarstvo pravosuđa izvijestilo nas je da se broj pozitivnih u splitskom zatvoru popeo na 56. Čak 41 pritvorenik ima pozitivan nalaz, 15 je pozitivnih službenika. 

Pitali smo ih zbog čega je Đukić prebačen u bolnicu. 

'Jedna osoba lišena slobode hospitalizirana je u vanjskoj bolnici. Hospitalizacija je moguće povezana s pozitivnim testom na bolest Covid 19', odgovorili su u Ministarstvu pravosuđa. 

Navode da Uprava za zatvorski sustav i probaciju i zatvor u Splitu u suradnji s nadležnim službama poduzimaju sve nužne mjere za sprječavanje širenja virusa. 

Đukić se u splitskom zatvoru nalazi od 2016. godine. Na prvom suđenju za Peruću osuđen je na 9 godina zatvora. Na ponovljenom suđenju dobio je godinu dana zatvora više. Na splitskom Županijskom sudu ga čeka još jedno suđenje za ratni zločin

Vaša reakcija na temu