Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZASAD SAMO FLOMASTEROM Puljak bez odgovora hoće li upisati Dan oslobođenja na štandarac

ZASAD SAMO FLOMASTEROM Puljak bez odgovora hoće li upisati Dan oslobođenja na štandarac

Marijana Puljak je čestitala Jelaskinim performansom

Ante Jelaska, jedan od najistaknutijih antifašista na proslavi u Muzeju grada Splita, još je jednom u izjavi za medije kazao kako datuma Dana oslobođenja Splita treba uklesati u štandarac na Pjaci.

-  To je trebalo i ranije urezati u kamen i sve je tad rečeno - kazao je Ante Jelaska.

Prije šest godina, podsjetimo, Jelaska je na štandarcu na splitskoj Pjaci, na mjestu gdje stoje najvažnije godine u povijesti grada, flomasterom nadopisao '26.10.1944. OSLOBOĐEN SPLIT OD FAŠIZMA'.

Od tada je prošlo šest godina, a ni gradonačelnik Ivica Puljak nije htio odgovoriti hoće li se u njegovom mandatu to promijeniti. Okrenuo je leđa medijima kada su ga o tome pitali. 

S druge strane, gradonačelnikova supruga, saborska zastupnica Centra Marijana Puljak je sugrađanima čestitala Dan oslobođenja upravo fotografijom s Jelaskine akcije. Također, programski partneri iz Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo i Nova ljevica su pokrenuli tu inicijativu danas. Međutim, gradonačelniku je potreban i Most, za sva pitanja pa će, izgledno, još malo nastaviti s oprezom.


Puljak je bio 'ziheraški' nastrojen i što se tiče pjesama na Pjaci tijekom proslave, izbor je bio od 'Večaras je naša fešta' do 'Dajem ti srce'. Zazivala se 'Bella, ciao', međutim nije se čula. U Muzeju grada Splita zapjevala se 'Marjane, Marjane', a van protokola, 'u ilegali' kako su se našalili, 'Oj, Mosore, Mosore'.

Vaša reakcija na temu