Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zaštitni viziri iz Zajednice tehničke kulture Splita za djelatnike domova za starije i nemoćne

Zaštitni viziri iz Zajednice tehničke kulture Splita za djelatnike domova za starije i nemoćne

Izradili su ukupno 250 komada

Otkako je prije dva tjedna u Zajednici tehničke kulture započela proizvodnja zaštitnih vizira, izrađeno ih ukupno 250 komada. Okvire za vizire postupkom 3D printanja izrađuju vanjski suradnici volonteri, a dijelove sastavljaju, dezinficiraju i pakiraju djelatnici ZTK grada Splita. Od samog početka akcije pomoć pruža i OŠ Mertojak, a prije nekoliko dana su se u nju uključile i dvije radioamaterske udruge - RK Marjan i RK Kaštilac.

- Nakon što je krajem prošlog tjedna više desetaka vizira podijeljeno djelatnicima zdravstvenih ustanova Splitsko-dalmatinske županije i Civilne zaštite, danas je 40 tih neophodnih zaštitnih sredstava donirano domovima za starije i nemoćne osobe s područja naše županije - kaže Tomislav Nikolić koji je vizire uručio županu Blaženku Bobanu i pročelniku Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damiru Gabriću.

Filamente za printanje, folije i ostale materijale uporabljene pri izradi vizira, osigurala je, pripremila i dostavila Hrvatska zajednica tehničke kulture, a cijeli projekt se ostvaruje uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, namijenjenu za provedbu programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi. Izrada dijelova za vizire nije stala ni za vrijeme minulih blagdana, a njihovo sastavljanje i isporuka onima kojima su najpotrebniji će se nastaviti i dalje, poručuje Nikolić.

Vaša reakcija na temu