Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zašto više kontejnera plane na Lokvama nego u cijelom ostatku Splita?

Zašto više kontejnera plane na Lokvama nego u cijelom ostatku Splita?

Predsjednik kotara Daniel Lolić nam je rekao da su mu iz Banovine prije godinu dana obećali postavljanje kamera

Cijeli Split ima problem s paljenjem kontejnera, ali kotar Lokve najviše. Nije to dojam stanovnika tog kvarta, nego brojevi tako govore. I rano jutros su u Šižgorićevoj ulici planula dva plastična kontejnera, a vatra se proširila na dva automobila u blizini. 

- Od rujna je uništeno skoro 70 plastičnih kontejnera, a taj broj predstavlja oko pola kontejnera koji su zapaljeni u gradu. Naš kvart definitivno ima problem - kaže nam predsjednik GK Lokve Daniel Lolić.

Kaže da su pokušali dokučiti zbog čega je njihov kvart meta piromana, ali nisu se previše makli s početnih sumnji. Nema pravila, nekad planu vikendima, nekad u tjednu, nekad u jednoj ulici, nekad u drugoj...

- Sumnjam na grupu maloljetnika iz kvarta, ali dokaza nemamo. Znamo samo da većina požara bukne između 3 i 6 ujutro, kada nema nikoga na ulici, ni policijskih patrola.


Ovaj kvart ima problem s ovisnicima koji se okupljaju ispred trgovine u Šižgorićevoj, ali Lolić ne misli da oni pale kontejnere.

- Njima nije u interesu da privlače pozornost na sebe na taj način.

Pitali smo ga postoje li kamere u kvartu.

- Ne postoje. Grad Split nas je ima godinu dana pitao gdje želimo da se postave kamere, rekli smo u parku i kod dućana, ali od tada se nisu javili.

Vaša reakcija na temu