Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZATAŠKAVANJE KORONE U DOMU ZA STARIJE Tko je poslao Luku Kokezu da gasi kamere i tjera novinare?

ZATAŠKAVANJE KORONE U DOMU ZA STARIJE Tko je poslao Luku Kokezu da gasi kamere i tjera novinare?

Policija se jutros ispričala, ali nije objasnila tko je poslao interventnu policiju na novinare

Sjećate se Mladena Bajića i njegovih statistika u Saboru. Ludilo živo. Rezultati kao nekad izbori u Srbiji. Ali, kako je cijela država pokradena, a DORH tako uspješan? 'Mi se ne bavimo otkrivanjem kaznenih djela', sa smiješkom bi zastupnike uputio Bajić… 

Tko bi ih trebao otkrivati? Policija. Kako to ide u praksi? Ne baš najbolje. Zapinje na sto strana, a kad ih čovjek vidi na djelu, kao sinoć pred Domom za starije i nemoćne u Splitu, ne mora se ni pitati zašto. 

Dakle, sinoć se otkrilo da je zbog prodora korone u Dom i 10 zaraženih štićenika potrebno evakuirati cijeli kat i još 50 starih i nemoćnih ljudi čiji život visi o niti i bez opasnog virusa. Situacija je potpuno izvanredna, o čemu svjedoči i dolazak ministra zdravstva Beroša u Split. 

Sve medijske kuće poslale su ekipe izvjestitelja na teren pred Dom gdje su zatekli ravnatelja Ivana Škaričića, glavnog i odgovornog da objasni zbog čega je došlo do ovakve situacije. 

Škaričić Domom ravna šestu godinu milošću HDZ-a koji ga je nakon gubitka vlasti u Omišu zbrinuo na rezervni položaj. Ništa se nije dogodilo ni kada je prije godinu i po osuđen nepravomoćno na uvjetnu kaznu po USKOK-ovoj optužnici za malverzacije s novcem iz gradske blagajne. Škaričić je prije stupanja na dužnost gradonačelnika Omiša u socijalizmu predavao povijest u osnovnoj školi. 

Sat vremena nakon dolaska novinarskih ekipa pojavila se interventna policija na čelu s komandirom Lukom Kokezom koji je odmah počeo tjerati sve pred sobom. Policija se jutros ispričala, ali nije objasnila tko je poslao interventnu policiju na novinare. Pitali smo ih, odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo. 

Tražili smo od policije i da nam objasni zašto pred Dom za starije nije poslan netko s malo više razumijevanja za situaciju. Jer Kokeza kao da je s Marsa pao. Nije mu jasno bilo ni tko je Škaričić, ni zašto daje izjavu novinarima, ništa. Očito je dobio naredbu da sve potjera i očito je to policiji jedino bilo bitno sinoć. 

Kakva je to prosudba, kakva je to reakcija? Smrdi li to na zataškavanje ovog skandala u Domu za starije i nemoćne u Splitu? Moguće da se upravo tako učinilo i Kokezinom šefu, zapovjedniku Stožera, potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću pa je zato splitska policija najranije medijima poslala ispriku zbog sinoćnjeg ponašanja komandira Kokeze.

Vaša reakcija na temu