Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP ZATEKLI GA S LOPATOM Pronađene kosti nestalog Dubrovčanina Tonyja Gerarda

ZATEKLI GA S LOPATOM Pronađene kosti nestalog Dubrovčanina Tonyja Gerarda

Na 60 centimetra dubine nanjušio ih je policijski pas

Stari policijski znanac Werner Trautmann (57), sudeći prema posljednjim potezima prošloga tjedna kada se nije odvajao od lopate koju je vozio u automobilu, očito je naslućivao da mu zagrebački kriminalisti već neko vrijeme pušu za vratom i da se oko njega i partnerice Marine Šnajder (61) sve više steže obruč zbog nestanka imućnog Tonyja Gerarda (58) poznatog kao Tonko Zec.

Nakon detaljnog proučavanja kupoprodaje Gerardovih nekretnina, za koju se utvrdilo da je provedena na osnovi krivotvorene dokumentacije, rasla je sumnja da su Trautmann i Šnajder, zbog nevjerojatne gramzivosti, ubili Gerarda iz koristoljublja ali i da bi prikrili drugo kazneno djelo, pa su u tom pravcu sudskim putem aktivirane posebne dokazne radnje i sve što je Trautmann činio nadziralo je budno oko istražitelja u maksimalnoj tajnosti, piše Jutarnji.

Pa su ga tako, kako se doznaje, uočili u punom zamahu, u blizini popularnih Hoto vila i ne toliko daleko od jednog od obližnjih jezera, kako kopa na jednoj travnatoj površini, prekopava pa opet kopa.

Jer on je itekako dobro znao da se na dubini od 60-ak centimetara krije strašna tajna koju su zakopali i usput prikrili makinacije s nekretninom koju su, na prijevarni način i na osnovi krivotvorene dokumentacije, bez znanja vlasnika prodali za vrtoglavih 400.000 eura.

Novac su podijelili, a vlasnik popularnog lokala u Dubrovniku završio je naprasno, na jeziv način, pod zemljom. Barem tako sumnjaju istražitelji koji su, nakon što su zatekli Trautmanna u kopanju, odlučili pokrenuti uhićenje.

Krajem prošlog tjedna ujedno je odrađena ekshumacija ostataka trupla na toj lokaciji te su, prema informacijama Jutarnjeg lista, pritom pronađeni lubanja i bedrena kost.

Navedeni posmrtni ostaci poslani su na vještačenje, a policijski pas neumorno je nastavio njuškati teren u potrazi za ostalim dokazima. Gdje je, pak, novac koji su navodno protupravno prisvojili i jesu li dirali Gerardove bankovne račune, pokazat će, između ostalog, istraga koju je, nakon zaprimanja kaznene prijave, pokrenulo velikogoričko tužiteljstvo.

Po dovršetku istraživanja policija ih je kazneno prijavila za ubojstvo iz koristoljublja i prikrivanja drugog kaznenog djela te im prijeti, ako dođe do optuženja i suđenja, nekoliko desetljeća iza rešetaka.

Vaša reakcija na temu