Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZATVOREN PARKING ZA OSOBE S INVALIDITETOM: 'Nisu pustili mene ni sina na štakama s propusnicom na poljudske bazene'

ZATVOREN PARKING ZA OSOBE S INVALIDITETOM: 'Nisu pustili mene ni sina na štakama s propusnicom na poljudske bazene'

'Znamo da je organizator zakupio parkiralište, ali pitam se hoće li otkupiti njihov invaliditet'

Vaterpolo klub Jadran večeras dočekuje Barcelonetu na Bazenima Poljud. Zbog toga je parkiralište ispred sportskog centra zatvoreno za građane, a to je razljutilo našu čitateljicu koja je svog sina s invaliditetom vozila na trening. Ispričala nam je što se dogodilo.


- Popodne u 15 sati vozila sam sina na trening. Kako je večeras utakmica Lige prvaka parkiralište ispred bazena je zatvoreno. Zaštitar ne pušta nikoga, čak ni osobe s invalidskom propusnicom. Mene također nisu pustili s propusnicom za invalide, niti moga sina koji je na štakama, a parking je gotovo prazan jer je utakmica tek u 19 sati. Ne krivim zaštitara koji je samo izvršavao svoj posao, VK Jadran je organizator, ali smatram da je to sramota. Nije moj sin jedini koji nije mogao doći do bazena automobilom. Invalidima to nije luksuz, nego potreba. Znamo da je organizator zakupio parkiralište, ali pitam se hoće li otkupiti njihov invaliditet - ispričala nam je mama čije je dijete član PK Cipal i apelira:

- Moramo mijenjati stvari, ovo se nikada ne bi dogodilo u nekoj sređenoj sredini. Ovo je jedan od primjera problema s kojima se susrećemo. Ovim putem želim apelirati na sve organizatore da kada idući put odluče zatvoriti parkiralište neka misle o onima kojima je pristup do bazena od velikog značaja. U suprotnom neka kažu da taj dan nema treninga zbog važne utakmice. Mnogi šute o problemima, ali ja sam ona 'luda' mama koja želi bolje društvo. O ovakvim stvarima treba pričati javno i upozoriti one koji za to ne mare.


Kontaktirali smo i organizatora, evo što kažu o zatvorenom parkiralištu.

- Zbog televizijskog prijenosa i tehničkih uvjeta Vaterpolo klub Jadran je zatražio od Javne ustanove da se zatvori mali parking što su nam odobrili. Isti slučaj je bio i ranije za vrijeme odigravanja velikih utakmica - kazali su nam iz Jadrana.

Vaša reakcija na temu