Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook ZATVORSKA ANOREKSIJA: Josipu Rimac važu tri puta dnevno, ništa ne jede

ZATVORSKA ANOREKSIJA: Josipu Rimac važu tri puta dnevno, ništa ne jede

Njezina odvjetnica Lidija Horvat neuspješno je podnijela i dvije ustavne tužbe

Bivša državna tajnica uhićena 29. svibnja u aferi Vjetroelektrane gotovo je neprepoznatljiva, javljaju 24 sata.

Josipa Rimac već danima gotovo ništa ne jede. Kako neslužbeno doznajemo, ne radi se o štrajku glađu nego tvrdi da ne može jesti. Vidno je smršavjela i oslabjela. Zbog opreza u zagrebačkom zatvoru važu je dva-tri puta na dan. Kako je objavio Jutarnji list, tijekom subote joj je pozlilo te su je prevezli u KBC Zagreb, gdje su joj pružili pomoć. 

No kako nisu uočili nekakvu veću zdravstvenu ugrozu, vratili su je u zatvor. U Remetincu je sama u ćeliji. U utorak ju je tijekom obilaska zatvora posjetio i sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu. Naime, svakog tjedna drugi sudac Županijskog suda obilazi zatvor u pratnji osiguranja, liječnika i nekoga iz uprave. Tijekom obilaska vode ga od ćelije do ćelije. Razgovara s pritvorenicima i zatvorenicima te ih pita imaju li kakve primjedbe ili žalbe na postupanje prema njima, hranu itd. Razgovarao je i s Josipom Rimac, koju je, neslužbeno se doznaje, obavijestio kako još nisu ispitani svi svjedoci u istrazi koju je Uskok otvorio protiv nje.

Bivšoj kninskoj gradonačelnici i bivšoj državnoj tajnici istražni zatvor odredili su, naime, kako ne bi mogla utjecati na svjedoke. Kad oni budu ispitani, pustit će je iz zagrebačkog zatvora da se brani sa slobode.

Rimčeva, doznaje se, nije imala nikakve primjedbe na postupanje prema njoj u zatvoru.

U situaciji u kojoj se sad nalazi ona nalazili su se i drugi bivši moćnici. I kod njih su se lišavanje slobode i ograničenje kretanja znali odraziti na zdravstvenom stanju. Šok što su završili iza rešetaka i što su se preko noći našli u društvu ubojica i dilera znao je kod pritvorenika dovesti do gubitka kilograma a neki su imali i psihičkih poteškoća. Rimčeva je prvi tjedan nakon uhićenja bila utučena, a proradila joj je i nervoza želuca s kojim je već imala problema.

Kasnije se pribrala i oporavila, no uslijedilo je proširenje istrage. Josipi Rimac 29. lipnja istražni zatvor produljen je za još dva mjeseca kako ne bi utjecala na 19 svjedoka iz prve istrage te još njih devet iz proširenja. Njezina odvjetnica Lidija Horvat neuspješno je podnijela i dvije ustavne tužbe.

Vaša reakcija na temu