Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zaustavljeno izvlačenje kamiona, čeka se veća dizalica

Zaustavljeno izvlačenje kamiona, čeka se veća dizalica

Akcija je počela jutros

Obustavljeno je izvlačenje kamiona koji je jučer upao u more u splitskoj Trajektnoj luci. Zbog vremenskih uvjeta je odlučeno da se 30 tonska dizalica zamijeni masivnijom, 70 tonskom. Nakon toga akcija će se nastaviti.

- Naši ronioci su još sinoć ušli u more kako bi označili kamion i kako bi ga na neki način usidrili što je bilo izuzetno zahtjevno i opasno. Nastavili smo raditi i danas, ali zbog vremenskih uvjeta moramo raditi s većom dizalicom kako bi što prije izvukli potopljeni objekt - kazao nam je Boran Martić, vlasnik tvrtke Stijeg koja je specijalizirana za podvodne radove.

- Sinoć je bilo dosta teško raditi po mraku, ali sve je napravljeno, osiguran je plovni put da brodovi ne zapinju. Kamion je bez problema jutros izašao, ali zbog vremenskih uvjeta ga nismo uspjeli izvući i zato ćemo morati posao ponoviti s većom dizalicom - opisali su ronioci.

Vaša reakcija na temu