Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAVADLAV OPTUŽEN ZA VAROŠKI MASAKR Ubio trojicu iz bezobzirne osvete, prijeti mu 50 godina zatvora

ZAVADLAV OPTUŽEN ZA VAROŠKI MASAKR Ubio trojicu iz bezobzirne osvete, prijeti mu 50 godina zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zaključilo je istragu i podiglo optužnicu

Filip Zavadlav optužen je za trostruko teško ubojstvo, nedozvoljeno držanje oružja i opće opasnu radnju. Tužitelj Žarko Štrbac optužnicu je poslao na sud, i to vrlo kratkom roku nakon što je prošlog tjedna video linkom sa zatvorskom bolnicom u Zagrebu održano prvo ispitivanje na kojem Zavadlav zapravo ništa nije ni rekao. 

Tužitelj Štrbac smatra da je Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića smaknuo iz bezobzirne osvete prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorizirale njega i brata. Iz kalašnjikova je u svega par minuta u centru Splita 11. siječnja ispalio 36 metaka.

U optužnici se navodi kako je Zavadlav prema prethodno donesenoj odluci i planu nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva i tako naoružan došao na predio Šperuna u Velom Varošu. 

Kada su se na motoru Yamaha pojavili Boban i Torlak, obojica iz narkomanskog kruga koji su prodavali drogu njegovom bratu i od njih iznuđivali novac, Zavadlav je prema njima ispalio veliki broj rafalnih i pojedinačnih hitaca, stoji u optužnici. Boban je preminuo na mjestu događaja, dok je Torlak prebačen u bolnicu, ali je ubrzo podlegao ozljedama. 

Zavadlav se potom uputio u smjeru Kamenite ulice te došao ispred kuće obitelji Malvasija, koja je poznata kao mjesto gdje se prodaju narkotici, navodi Štrbac. Nikoga nije zatekao pa se spustio u Radmilovićevu ulicu te zapucao na Ožić Paića, koji je naišao na motoru Suzuki Burgman. 

Dok je pucao na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici, Zavadlav je bio svjestan da time dovodi u opasnost život, tijelo i imovinu većeg broja ljudi, navodi se u optužnici. Nekoliko zrna zabilo se u Hyundai u kojem su bile tri osobe, a oštećen je i parkirani Audi A3, kao i ulazna vrata kuće u Jerinoj ulici. Nakon što je potrošio više od jednog spremnika streljiva, Zavadlav je pobjegao Plinarskom ulicom prema Nazorovom prilazu. Tamo je odbacio pušku u kontejner za mješoviti otpad. Policiji se predao nakon dva sata u kafiću na Skalicama. 

Štrbac traži da se Zavadlavu produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo i zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenih djela. 

Zavadlav je nedavno prebačen iz Zagreba u zatvor u Gospić. Utvrđeno je da je prilikom pucanja po Varošu bio bitno smanjeno ubrojiv. Prijeti mu najstroža zatvorska kazna od 50 godina. 

Vaša reakcija na temu