Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Zavadlav pisao sutkinji: 'Ne pada mi na pamet baviti se vašim pitanjima, mnogo je brodova i drugih država koje čekaju da ih posjetim'

Zavadlav pisao sutkinji: 'Ne pada mi na pamet baviti se vašim pitanjima, mnogo je brodova i drugih država koje čekaju da ih posjetim'

Zatražio je da se suđenje ne saziva prije podne, zabrinut je zbog šaptajućih glasova u sudnici

Filip Zavadlav, optuženi za trostruko teško ubojstvo u Varošu, pisao je sutkinji Višnji Strinić. Prošlog tjedna je Zavadlav u sudnici isključivo pričao na talijanskom jeziku, a i pismo je napisao na talijanskom. Kako nije htio komunicirati na hrvatskom, sutkinja je naložila psihijatrijsko vještačenje da se vidi je li raspravno sposoban.

Zavadlav je pismo počeo u pomirljivom tonu. Žao mu je što je rasprava prekinuta i što sutkinja s njim nije htjela razgovarati, nada se da nije previše ljuta na njega. 

Smatra da je 9.30 prerano za početak suđenja jer putuje iz Gospića i mora se dignuti prije 4.30 i potom putovati vezan u kombiju pravosudne policije pa je zatražio da se rasprava ne zakazuje prije podneva. 

'Ovo je veliki problem jer svaki put ispred suda osjećam vrlo jaku glavobolju, zbunjen sam, smeten i ne razumijem što se tamo govori. Jako sam preplašen zbog šaptajućih glasova s prozora vaše dvorane i elektroničkih instalacija', požalio se Zavadlav. 

Otkrio je i kako najveći strah ima upravo od sutkinje jer mu se čini 'jedna zaista okrutna žena'. 

Namjerava očito i dalje komunicirati isključivo na talijanskom jeziku jer je za iduću raspravu zatražio sudskog prevoditelja. 

Pri kraju pisma, Zavadlav je maksimalno zaoštrio retoriku. 

'Također vas želim informirati da ja nemam vremena gubiti vrijeme na vas i ne pada mi na pamet baviti se vašim pitanjima, mnogo je brodova i drugih država koje čekaju da ih posjetim', napisao je Zavadlav zaželjevši sutkinji ugodan dan, svako dobro i mnogo sreće i uspjeha.

Vaša reakcija na temu