Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zavadlav s majkom osuđen za krađe po splitskim crkvama, ona čuvala stražu, a on krao novac i stvari

Zavadlav s majkom osuđen za krađe po splitskim crkvama, ona čuvala stražu, a on krao novac i stvari

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Splitu dobio je uvjetnu kaznu

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubojstvo u Splitu, osuđen je s majkom prije pet godina na splitskom Općinskom sudu za dvije krađe po splitskim crkvama, od kojih je jedna ostala u pokušaju. Filip je dobio godinu dana uvjetno s rokom kušnje, a majka godinu dana također, s tim da joj je dan rok kušnje od četiri godine. Na presudu se nisu ni žalili. 

U presudi se navodi da je u noći na 13. ožujka 2014. Filip Zavadlav provalio u Kršćansku proročansku crkvu Maranatha u Paraćevoj te ukrao 1100 kuna, dvije digitalne video kamere i diktafon, ukupne vrijednosti 11 tisuća kuna. Majka je čuvala stražu. 

Samo četiri dana kasnije provalio je u Evanđeosku pentekostnu crkvu Radosna vijest u Ulici Kneza Mislava. Ništa nije uzeo jer je domarka čula buku pa su pobjegli. 

On sam je osuđen i za krađu bicikla u prizemlju zgrade u Stepinčevoj ulici. 

Osim za krađe, splitski Općinski sud mu je sudio i za prikrivanje, odnosno, kupovinu stvari za koju je znao da je ukradena. Radilo se o biciklu od 200 kuna. Za to je osuđen na uvjetnu kaznu od tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana.   

Vaša reakcija na temu