Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Završeno 85 posto radova na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci

Završeno 85 posto radova na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci

Projekt je vrijedan 111 milijuna kuna

Svi radovi na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka teku sukladno dinamičkom planu te je završeno njih ukupno 85 posto.

U obilasku gradilišta bili su i župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo zajedno s načelnicom Vele Luke Katarinom Gugić, pročelnikom Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivom Klaićem i ravnateljem Županijske lučke uprave Vela Luka Borisom Žuvelom.

‘Ovo je jedan vrlo vrijedan i vrlo važan projekt, kako za Velu Luku, tako i za cijelu Korčulu i Dubrovačko-neretvansku županiju. Uvjerili smo se ovdje da sve zaista izvrsno napreduje. Ovaj projekt uvelike će pridonijeti i povezanosti, ali i kvaliteti života u Veloj Luci i mislim da svi možemo biti zaista ponosni na njegovu vrlo uspješnu realizaciju’, izjavio je ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić.

Ravnatelj Boris Žuvela naglasio je kako je krenulo postavljanje rasvjetnih tijela na samom terminalu, kako su svi podvodni radovi završeni te kako su postavljeni i brodobrani.

‘Želim naglasiti i kako upravo danas započinju radovi i na izgradnji kanalizacijskog sustava do Pomorsko-putničkog terminala, projektu koji sufinanciraju Hrvatske vode, Komunalac Vela Luka i naša Županijska lučka uprava. Sve ide svojim tijekom. Sam terminal je projekt koji otvara jedno novo poglavlje za našu općinu’, naglasio je ravnatelj Žuvela.

Podsjetimo, projekt Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka ukupno je vrijedan 111 milijuna kuna te obuhvaća izgradnju 500 metara nove obale s tri trajektna pristana, i to dva za brodove dužine 70 metara i jednog za brodove dužine 150 metara. Projekt obuhvaća i 18 tisuća metara kvadratnih zaobalne linije na kojoj će se urediti stajanke za čekanje za ukrcaj automobila na plovila, parkiralište i drugi potrebni sadržaji.

Vaša reakcija na temu