Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ilustacija / Pixabay.com Završeno suđenje za ubojstvo majke u Kaštelima, okrivljeni će u ustanovu na liječenje

Završeno suđenje za ubojstvo majke u Kaštelima, okrivljeni će u ustanovu na liječenje

Bio je neubrojiv

Na splitskom Županijskom sudu po kratkom postupku je završeno suđenje Šimunu L. koji je u Kaštelima u obiteljskom stanu nožem s oštricom od gotovo 20 centimetara usmrtio 83-godišnju majku. 

Šimun L. psihički je bolesnik i nije bio ubrojiv kada je ubio majku. Danas je kazao da se toga uopće ne sjeća. Kada su mu rekli što se dogodilo, bilo mu je žao. Zatražio je od suca da ga što prije pošalje na liječenje. Produljen mu je istražni zatvor i određeno liječenje u ustanovi.

Prije 15 godina bio je prijavljen za pokušaj ubojstva majke jer ju je napao nožem, a policija je često dolazila na intervencije zbog njegovog ponašanja. U ožujku je osuđen na novčanu kaznu od 2.100 kuna zbog psihičkog zlostavljanja majke u travnju 2021. godine.

Vaša reakcija na temu