Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAVRŠIO U ZATVORU 'Kajem se, mislio sam da je bilo zgodno staviti snimke svojih vožnji na društvene mreže'

ZAVRŠIO U ZATVORU 'Kajem se, mislio sam da je bilo zgodno staviti snimke svojih vožnji na društvene mreže'

Dok sam vozio, pazio sam da nikoga ne ugrozim i ne dovedem u opasnost

'Žao mi je, kajem se. Mislio sam da je bilo zgodno da snimke svojih vožnji stavljam na društvene mreže, a time sam htio i zaraditi nešto, no sada shvaćam da sam pogriješio. Zatražio sam da se snimke skinu. Dok sam vozio, pazio sam da nikoga ne ugrozim i ne dovedem u opasnost', kazao je u svojoj obrani 19-godišnji Splićanin kojeg su priveli zbog desetak prekršaja u prometu koje je počinio tijekom vožnje na Suzukiju GSX R 1000. Mladić je svoje prekršaje i vožnju snimio te ih objavio na internetu. 

Policija je reagirala tek nakon što su se o slučaju raspisali mediji. Mladić je prijavljen za kazneno djelo obijesne vožnje, no u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zaključili su da to djelo ne stoji. Podigli su stoga optužni prijedlog za više prometnih prekršaja, a 19-godišnjak je jučer priveden na ispitivanje u Prekršajni sud. Tereti ga se da je više puta prošao kroz križanje dok je bilo upaljeno crveno svjetlo, višestruko prekoračenje ograničenja brzine od 40 i 50 kilometara na sat, vožnju suprotnim smjerom…

Državno odvjetništvo zatražilo je najstrožu moguću kaznu, zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju od dvije godine i trajno oduzimanje motocikla jačeg od 200 konjskih snaga. Određeno mu je zadržavanje, tj. zatvor u trajanju od 13 dana s obzirom da se radi o specijalnom povratniku koji je dosad više puta pravomoćno kažnjavan zbog prekršaja u prometu. Postoji bojazan da bi ostankom na slobodi mogao nastaviti kršiti prometne propise. 

Odluka suda o svemu mogla bi se znati već sutra. Protiv 19-godišnjaka je aktivan još jedan postupak na Prekršajnom sudu, i to zbog remećenja reda i mira te jednog prometnog prekršaja s početka rujna. 

Vaša reakcija na temu