Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Završnica četvrte generacije EDIT CodeSchool

Završnica četvrte generacije EDIT CodeSchool

Unatoč pandemiji, znanja i uspješnih rezultata neće nedostajati!

Unatoč pandemiji, znanja i uspješnih rezultata neće nedostajat, poručuju iz ICT županije povodom završnice četvrte generacije EDIT CodeSchoola. 

- Mislili smo da će se pandemija koronavirusa zaustaviti do rujna 2020. godine, ali to nije bio slučaj. Nadali smo se i da će do kraja 2020. godine… E pa nije ni tad završila. Već smo prošli gotovo cijelu školsku godinu 2020/2021 i 'kovidić' je još uvijek tu. Ali, odlučili smo ga više ne spominjati jer ipak postoje dobre stvari koje možemo s njim raditi. Možemo učiti i postizati rezultate!

Navedeno dokazuje EDIT CodeSchool, točnije četvrta generacija EDIT CodeSchool-a, koji je usprkos i unatoč svemu upisao preko 400 zainteresiranih polaznika koji od desetog mjeseca 2020. godine uče primijenjeno programiranje uz pomoć svojih mentora. Točnije, uče od naših EDIT profesora, koji su osim školskih obveza i 'uživo-online-uživo-online-do unedogled' obrasca i EDIT CodeSchool u potpunosti prebacili online snalazeći se najbolje što mogu i umiju. I uspjeli su.

Sa završnim radovima na temu Digitalizacija, u finalni dio natjecanja ušlo je preko 100 učenica i učenika zajedno sa svojim mentorima, a na završnoj svečanosti, kao i do sada, najbolji od njih bit će predstavljeni te će im biti uručene zaslužene prigodne nagrade.

Za naglasiti je da EDIT CodeSchool prati svjetske trendove pa tako polaznici osnovnog tečaja Razvoj inteligentnih web aplikacija – RIWA, uče osnove razvoja umjetne inteligencije i računalnog vida. Učenici su izradili inteligentne web aplikacije s temom iz područja koje ih zanima, a koje su u stanju putem kamere s mobilnog uređaja, laptopa ili računala prepoznati predmete iz stvarnog svijeta.

Završnica će se održati u ponedjeljak, 3. svibnja. 2021. u 9:30 sati u prostorijama PICS-a, Predinkubacijskog IT centra Splitsko-dalmatinske županije, poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke.

 U istoj će, dakle,  sudjelovati nagrađeni pripadnici iz svih škola koje su ove godine bile pridružene EDIT CodeSchool ekipi:

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad, Osnovna škola Majstora Radovana Trogir, Osnovna škola 'Stjepan Radić' Imotski, Osnovna škola 'Meje' Split, Osnovna škola Josip Pupačić Omiš, Osnovna škola 'Marjan' Split, Osnovna škola 'Dr. Fra Karlo Balić' Šestanovac, Osnovna škola prof. Filipa Lukasa Kaštel Stari, Osnovna škola 'Mejaši' Split, Osnovna škola 'Grohote' Grohote, Osnovna škola Manuš Split, Osnovna škola fra Pavla Vučkovića u Sinju, III. gimnazija, Split, Ekonomska i upravna škola, Srednja škola 'Braća Radić' Kaštel Štafilić, Srednja škola 'Brač' Supetar, Prirodoslovna škola Split, Elektrotehnička škola Split, Gimnazija Dr. Mate Ujevića Imotski, I. gimnazija, Split, IV. gimnazija Marko Marulić Split, Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju, Zdravstvena škola Split, Turističko - ugostiteljska škola Split, Obrtnička škola Split, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, V. gimnazija 'Vladimir Nazo' Split.

Do sada je kroz EDIT CodeSchool, besplatnu školu primijenjenog programiranja, prošlo preko 2000 polaznika iz osnovnih i srednjih škola diljem Splitsko-dalmatinske županije.

Polaznici su kroz EDIT CodeSchool 2020/2021 uz moto 'Znanje dostupno svima' prolazili kroz četiri različita tečaja primijenjenog programiranja. Uspješno su savladali osnovni tečaj razvoja inteligentnih web aplikacija (RIWA) uz usvajanje osnova HTML-a, CSS-a i Javascript-a  u osnovnim školama (7. i 8. razredi), osnovni i srednji tečaj HTML-a, CSS-a, Javascript-a i razvoja mrežnih stranica u srednjim školama te napredni JavaScript tečaj za programiranje web aplikacija koristeći Bootstrap, ReactJS, Node JS i baze podataka, za više razrede srednjih škola.

Kao poticaj za daljnji rad, trud, ustrajnost i dosljednost, naše pametne glavice očekuju ,kao i svake godine, prigodne nagrade.

Veselimo se ovogodišnjoj završnici i zahvaljujemo se i profesorima i djeci i partnerima projekta koji su pokazali i dokazali da je moto 'sve se može, kad se hoće' zaista istinit. Znanje dostupno svima!, poručuju iz ICT županije. 

Vaša reakcija na temu