Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZAVRŠNICA DANA KARIJERA ASPIRE Potpisan ugovor s Hajdukom

ZAVRŠNICA DANA KARIJERA ASPIRE Potpisan ugovor s Hajdukom

Cilj Hajduka je povezati se sa što više subjekata bilo na planu sporta, psihologije ili marketinga

Završnog Dana karijera Visoke škola Aspira obilježilo je potpisivanje ugovora o suradnji s Hajdukom. 'Bijele' su predstavljali direktorica marketinga Julija Hrstić i savjetnik predsjednika Mario Stanić. Dekan Alen Jerkunica stavio je autogram za Aspiru. Osim toga, potpisan je ugovor i s firmom Statim iz IT sektora. Time je Aspira okrunila posljednji Dan karijera koji je posvećen upravo sportskom menadžmentu i računarstvu.

Julija Hrstić je medijima kazala kako je ovo logičan slijed klupske politike.

- Hajduk dugi niz godina surađuje sa znanstvenim ustanovama, poput Kineziološkog fakulteta, Filozofskog i nizom drugih obrazovnim institucijama - kazala je Hrstić.

Cilj je, pojasnila je, povezati se sa što više subjekata bilo na planu sporta, psihologije ili marketinga. 

- Na taj način biramo studente za nas. Upravo jedan polaznik Aspire radi u odjelu marketinga Hajduka, znači puno što je već tijekom školovanja stekao dosta iskustva - podvukla je.

Igor Mikloušić s Instituta za društvena istraživanja Pilar u Zagrebu je i drugog dana održao, s jednakim žarom i pred dupkom punom dvoranom, zanimljivo predavanje 'Izazovi poslova budućnosti'. Poslije svečanosti ugovora, zatim razgovora s potencijalnim poslodavcima i predavanja, studenti i gosti su uživali u tribini 'Karijera nakon karijere' na kojoj su govorili Petar Metličić, Željko Jerkov, Milivoj Bebić i mladi paraolimpijac Dino Sinovčić koji je posebno toplo pozdravljen. Njegov trud i volja su inspirativni. Trojac bivših vrhunskih sportaša, Metličić, Jerkov i Bebić su nastavili redati uspjehe i na profesionalnom planu nakon što su završili karijeru kojoj je klicala publika.

Od zanimljivosti izdvojimo duhovitost bivšeg trofejnog košarkaša koji je kazao da mu je sin jednom rekao da su bili na pizzu kod Jerkova i ne misleći da je, zapravo, taj brend stvorio njegov otac. Koliko je bio uspješan, govori da i danas brojni Splićani kažu 'kod Jerkova'. Tribinu je, dodajmo, moderirao Josip Reić, također bivši vrhunski sportaš.

Na kraju navedimo kako je u pozdravnom govoru Ana Marija Puzić iz HGK Županijske komore Split navela kako raste broj tvrtki u IT sektoru te da broje oko 1600 zaposlenih, što govori da jača ova grana. Dekan Jerkunica imao razloga za zadovoljstvo Danima karijere, tim više jer su ih prvi put organizirali i u Zagrebu.

- Cilj Dana karijere ie povezati studente s poslodavcima. Ljudi su najvažniji potencijal, važniji od zgrada, zemljišta i oprema - stav je dekana kojega je ponovio i na kraju još jedne uspješne organizacije - zaključio je.

Vaša reakcija na temu