ZAŽELI: Klisu 5 milijuna kuna za zapošljavanje žena koje će brinuti o starijim osobama

ZAŽELI: Klisu 5 milijuna kuna za zapošljavanje žena koje će brinuti o starijim osobama

Dalmatinska zagora se razvija, ali moramo paziti i na socijalno ugrožene kako bi imali kvalitetan život na tom području, rekao je Jakov Vetma

Jakov Vetma, načelnik Općine Klis, i Marko Pavić, ministar rada i socijalnog sustava potpisali su ugovor vrijedan gotovo pet milijuna kuna za projekt 'Zaželi' koji se odnosi na zapošljavanje teže zapošljivih žena koje će se brinuti o starijim građanima. 

- S jedne strane imamo žene kojima nije lako danas na tržištu rada pronaći posao, a s druge strane imamo ono što nas još više raduje, a to je pomoć socijalno potrebitim osobama. Događa se razvoj Dalmatinske zagore, ali moramo paziti i na socijalno ugrožene kako bi imali kvalitetan život na tom području - rekao je Vetma.

Kroz ovaj projekt zaposlit će se 31 žena koja će brinuti o 124 korisnika. Trajanje projekta je dvije godine, ali Vetma kaže da je ministar Pavić najavio da će nakon ovoga raspisati drugi, sličan projekt.

- I na njega ćemo svakako aplicirati. Važno je naglasiti da imamo dobru suradnju sa susjednim gradovima i općinama kroz Urbanu aglomeraciju Split što je priča svih nas, ali tu je i LAG Zagora što je također jedna dobra priča, a to pokazuje da samo zajedno možemo odraditi projekte EU - zaključio je Vetma. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14