Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAŽELI Deset žena brinut će se o starijim mještanima bračke općine Selca

ZAŽELI Deset žena brinut će se o starijim mještanima bračke općine Selca

Projekt traje 16 mjeseci, a financira ga EU

U općinskoj vijećnici Općine Selca predstavljen je projekt 'Zaželi - program zapošljavanja žena u općini Selca'. Ovim projektom, čiji je nositelj Općina Selca, zaposleno je 10 žena s područja Općine kako bi se narednih godinu dana brinule za ukupno 60 krajnjih korisnika: osoba starije životne dobi ili nemoćnih osoba. 

Svakom krajnjem korisniku osigurana je i dostava paketa osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština, svaki mjesec tijekom godine dana. Tako će tijekom projekta biti podijeljeno ukupno 720 paketa s ukupno 10.680 artikala. Dodatno, novozaposlenim ženama osigurano je i obrazovanje i osposobljavanje za poslove gerontodomaćice, kako bi po završetku projekta ostvarile bolje uvjete zaposlenja na tržištu rada.

Projekt ukupne vrijednosti 927.390,00 kuna traje 16 mjeseci, a financira ga EU iz Europskog socijalnog fonda.

Vaša reakcija na temu