Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZBIJAJU SE REDOVI: Nenad Periš u kombinacijama za predsjednika splitskog HDZ-a

ZBIJAJU SE REDOVI: Nenad Periš u kombinacijama za predsjednika splitskog HDZ-a

Šuta i Glavina ne kotiraju loše

Iako stranačko izborno povjerenstvo još nije odredilo datum biranja predsjednika HDZ-a Split, intenzivirali su se razgovori s potencijalnim kandidatima. Ispituju se i 'iz daljine' ambicije pojedinaca, tko bi dobro odjeknuo u javnosti, naravno i tko bi mogao pomiriti sve sukobljene strane. Barem prema vani da se stekne dojam jedinstva u građenju novog vodstva najveće oporbene stranke. 

Kako sada stvari stoje, u igri su državni tajnik Tonči Glavina, Klišanin koji je od lani na splitskoj adresi, direktor Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta, ujedno i kandidat HDZ-a za dogradonačelnika. Glavina je dobro kotirao, Šutu bi također mnogi voljeli vidjeti. Zanimljivo, između ovog dvojca se vodio i izbor za zamjenika dr. Zoranu Đogašu, nestranačkom kandidatu za gradonačelnika. 

Međutim, sve se glasnije počinje spominjati Nenad Periš koji se nakon obiteljske tragedije, uz posao, vraća i u društveni život. Nedavno je sudio i vaterpolo utakmicu na Europskom prvenstvu u Splitu. Na prošlim izborima je podržao Đogaša, ali taj njegov čin nije dobro odjeknuo u javnosti. 

Spomenimo i da se od ranije spominju dr. Vide Popović, gradski vijećnik Jakša Balov i kotarski predsjednik Ante Bekavac. Dožupan Stipe Čogelja je bio gotovo siguran kandidat, ali je došlo do promjene plana i neće preuzeti splitski HDZ. Tko god bude predsjednik bit će vjerojatno i kandidat za splitskog gradonačelnika na sljedećim izborima. 

Vaša reakcija na temu