Zbog nereda na utakmici u Jazinama prijavljeno osam navijača

Zbog nereda na utakmici u Jazinama prijavljeno osam navijača

Iz policije su poručili da nastavljaju kriminalističko istraživanje

Zbog subotnjeg nereda u Jazinama na utakmici koja se odigrala između KK Zadar i KK Adria Oil Škrljevo iz Rijeke, policijski službenici su proveli  kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 22, 24 i 44 godine. Najmlađeg su osumnjičili da je počinio prekršaj iz čl.4. st. 1. podstavka.4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima,  44-godišnjaka sumnjiči da je počinio prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Obojica su uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Zbog sumnje za pokušaj napada na službenu osobu provedeno kriminalističkog istraživanje nad 24-godišnjakom koji je  z kaznenu prijavu jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

-  Jučer je u službenim prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad još 5 osoba. Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 19 i 22 godine, te nad dvoje maloljetnika. Po završetku istraživanja sve četiri osobe uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Također je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda iz domene kaznenih djela protiv javnog reda, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, protiv kojeg je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava - poručili su iz zadarske policije.

Istaknuli su kako policajci tijekom postupanja prema skupini navijača na istočnoj tribini nisu postupali prema posjetiteljima koji nisu sudjelovali u izgredima već su poduzeli sve mjere i radnje kako bi se osobe zaštitile te stvorili uvjeti za neometani boravak u dvorani. Kriminalističko istraživanje u svezi ovog događaja se nastavlja.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare