Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Zbog obilne oborine prijete poplave, meteorolozi objavili kada se očekuje smirivanje vremena

Zbog obilne oborine prijete poplave, meteorolozi objavili kada se očekuje smirivanje vremena

Na snazi je upozorenje Meteoalarma

Ciklona Boris i dalje utječe na vrijeme u našim krajevima, a trenutačno se nalazi nad Tirenskim i Jadranskim morem.

U nastavku četvrtka, osobito na području Dalmacije, lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, zbog čega je i za splitsku i dubrovačku regiju na snazi viši stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Uslijed obilne oborine, moguće su i bujične i urbane poplave, posebno je to hidrološko upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Sjevernije duž obale, osobito pod Velebitom, viši stupanj upozorenja izdan je zbog olujne bure, piše Tea Blažević za N1.

Bura će biti snažna još i tijekom petka.

Kraj radnog tjedna ipak donosi smirivanje u pogledu oborine. Još u noći i ujutro u Dalmaciji može biti izraženijih pljuskova, povremene kiše na zapadu unutrašnjosti uglavnom.

Odmicanjem ciklone dalje na jugoistok i jačanjem anticiklone, za vikend posvuda stabilnije i sunčanije, većinom suho, u skladu s tim i toplije.

Trend zatopljenja nastavit će se i u novom tjednu, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

Vaša reakcija na temu