Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zbog sumnje u izvlačenje EU sredstava za Muzej zlata i srebra uhićen načelnik Smokvice

Zbog sumnje u izvlačenje EU sredstava za Muzej zlata i srebra uhićen načelnik Smokvice

Priveden je i vlasnik tvrtke koja izvodi radove

Kuzma Tomašić, načelnik Smokvice na Korčuli, uhićen je zbog sumnje u izvlačenje EU sredstava za projekt Muzeja zlata i srebra. Uz Tomašića, koji je donedavno bio u SDP-u, a onda prešao u Socijaldemokrate, uhićen je i građevinski poduzetnik Ivica Kriletić, vlasnik tvrtke koja je izvodila radove u Smokvici.

U tijeku je pretraga prostora koje koriste osumnjičenici. Slučajem se bavi USKOK jer je riječ o načelniku Općine. Sutra bi trebali biti privedeni na ispitivanje kod zamjenice ravnatelja USKOK-a u Split.

Tomašića sumnjiče da je za 2,2 milijuna kuna oštetio Općinu Smokvica i EU fondove te Županiju dubrovačko-neretvansku za još 800 tisuća kuna.

Sporno je i što su radovi na Muzeju dvostruko poskupjeli, što nema stalnog postava i uporabne dozvole.

Problemi s muzejem u Smokvici prisutni su već neko vrijeme. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU - SAFU uskratila je zbog nepravilnosti u realizaciji četvrtinu odobrenih sredstava. Radi se o iznosu većem od 1,2 milijuna kuna pa je zbog duga prema Županiji općinski račun dospio pred blokadu. Općina se i kreditno zadužila. 

Vaša reakcija na temu