Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ZBOG TEKSTA JE POKUPILA POLICIJA: 'Najlažljivija vlast u novijoj srpskoj povijesti se okuražena izvanrednim stanjem drznula uhićivati čestite novinare'

ZBOG TEKSTA JE POKUPILA POLICIJA: 'Najlažljivija vlast u novijoj srpskoj povijesti se okuražena izvanrednim stanjem drznula uhićivati čestite novinare'

Novinarka Ana Lalić je privedena zbog članka u kojemu je navela da Kliničkom centru Vojvodine nedostaje oprema

Policija je sinoć privela Anu Lalić, novinarku srpskog portala Nova.rs i članicu Upravnog odbora Nezavisnog društva Vojvodine, piše portal Autonomija.info.

- Ani Lalić su uručili rješenje o policijskom zadržavanju do 48 sati. Očekujemo da će je sutra tužitelj saslušati i odlučiti o pritvoru - rekao je  njen odvjetnik Srđan Kovačević.

Policija je došla po novinarku nakon što je Klinički centar Vojvodine sinoć obavijestio tužiteljstvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

Naime, portal Nova.rs jučer je objavio tekst pod naslovom 'KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre' u kojem je Lalić navela da KCV ima problem s 'kroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno kaotičnim uvjetima rada u vrijeme pandemije'.

- Policajci su mi došli na vrata, ne znam još o čemu se radi. Čekamo odvjetnika i svjedoke - kazala je ranije Ana Lalić agenciji Beta.

Policija je potom novinarku odvela iz stana, potvrdio je agenciji Beta njen suprug.

- Odveli su je. Prije toga su temeljno pretresli cijeli naš stan, uzeli su njen laptop i oba njena mobitela. Odvjetnik Srđan Kovačević je otišao s njima pa ćemo vidjeti što će se događati - kazao je njen suprug.

Slučaj je komentirao i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović.

- Ana Lalić je vrhunski profesionalac, hrabra novinarka koja neće nikad ustuknuti pred silom bilo da dolazi od vlasti, mafije, policije, tužiteljstva, što je sad u Srbiji, nažalost, sve izmiješano. Najlažljivija vlast 'u novijoj srpskoj povijesti' se okuražena izvanrednim stanjem drznula uhićivati čestite novinare pod optužbom da lažima šire paniku. Nema tih zaključaka, uredbi i izvanrednih stanja koja mogu ograničiti novinarke i novinare kao što je Ana Lalić da ne rade svoj posao. Ne mogu ušutkati ni ostalih 80 novinara i urednika portala Nova.rs, osim da ih sve odvedu u pritvor - kazao je Simonović.

Vaša reakcija na temu