Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zbog vrijeđanja djelatnica HGK poduzima pravne korake protiv Hrvoja Bujasa

Zbog vrijeđanja djelatnica HGK poduzima pravne korake protiv Hrvoja Bujasa

Kažu da nikome neće dopustiti da ponižava njihove djelatnice

Slijedom izjava Hrvoja Bujasa tijekom gostovanja u emisiji 'Nedjeljom u 2', Hrvatska gospodarska komora kao institucija je primorana reagirati i stati u zaštitu svojih zaposlenica i zaposlenika, poručuju.

- Naime, izjava Bujasa u kojoj HGK naziva institucijom za uhljebljivanje ljubavnica direktno, besprizorno i seksistički vrijeđa sve zaposlenice Komore koje odgovorno obavljaju svoj posao. Mnoge od njih su visokokvalificirane stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom iz privatnog sektora, a Bujas si dopušta javno ih i neosnovano vrijeđati i prozivati. U HGK se ponosimo činjenicom što više od tri četvrtine naših zaposlenika čine žene i smatramo to našom velikom snagom. Mjesecima trpimo kritike za koje vjerujemo da, neovisno o njihovoj neutemeljenosti, kao aktivisti imaju pravo. Trpimo uvrede i laži, no ovim je prijeđena svaka granica - poručuju iz HGK.

Ističu kako nikome, pa ni Bujasu, neće dopustiti da ponižava njihove djelatnice i njihove obitelji. 

- Kategorizirajući ih na takav način u svrhu vlastite agende otkrio je puno o sebi. Njegov krajnje neukusni verbalni ispad smo zato prijavili Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, a razmišljamo i o daljnjim pravnim koracima, kako za ovo vrijeđanje, tako i za druge izgovorene klevete - zaključili su.

Vaša reakcija na temu