Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zdeslav Benzon: Velika područja izvan centra su potencijal za razvoj grada i jeftiniju stanogradnju
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Zdeslav Benzon: Velika područja izvan centra su potencijal za razvoj grada i jeftiniju stanogradnju

HSLS-ovac je iznio tri načina stambenog rješavanja mlađih obitelji u Splitu

Zdeslava Benzona, HSLS-ovog kandidata za gradonačelnika Splita, pitali smo kako riješiti problem stanova za mlade obitelji. Evo njegovog odgovora...

- Split ima jednu od najskupljih cijena stambenog kvadrata u Hrvatskoj, a i šire. Gradnja POS-ovih stanova samo podiže cijenu u konačnici, posebice ako se gradi u centru. Cijena je takva jer je potražnja veća od ponude. U takvoj situaciji logično je da mlade obitelji bježe u okolne gradove i općine. Tri su načina stambenog rješavanja mlađih obitelji u Splitu. Prvo je povećanje ponude. To se može jedino otvaranjem novih područja za gradnju. A to nije moguće bez dovršavanja davno planiranih, ali i nedovršenih cestovnih pravaca. Prvi je nastavak Vukovarske prema TTTS-u, a onda dalje prema Žrnovnici i Srinjinama. To otvara neslućene mogućnosti jeftinije gradnje. Drugi je pravac Bračka ulica. Zatim je tu i izgradnja gradskih stanova za iznajmljivanje. Cijena iznajmljivanja bila bi nešto niža od tržišne s mogućnošću otkupa. I to bi se događalo na istom području. U nastavku Vukovarske i prigradskim naseljima. Što uključuje i treći način. A to je prodaja gradske zemlje za izgradnju obiteljskih ili semidetached kuća (moguće i nešto malo većih stambenih jedinica od strane nekoliko vlasnika koji udruže sredstva) npr. u Srinjinama i Korešnici. Grad mora shvatiti da ima velika područja izvan centra i da su ona potencijal za razvoj grada. I jeftiniju stanogradnju.

Vaša reakcija na temu