Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zdeslav Benzon: Vrijeme je da se svaka gradska kuna dvaput okrene...
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Zdeslav Benzon: Vrijeme je da se svaka gradska kuna dvaput okrene...

Istočnu obalu treba u planiranju razdvojiti na infrastrukturni i dio kojim će se oplemeniti taj bogomdan prostor

Rasprava o uređenju Istočne obale traje duže i od trakavica iz 90-ih zvane Dinastija. Kao što sam nedavno kazao, vrijeme je da se svaka gradska kuna dvaput okrene sve dok traje ova pandemija i dok je ugrožena osnovna egzistencija mnogih naših građana. Istočnu obalu treba u planiranju razdvojiti na infrastrukturni i dio kojim će se oplemeniti taj bogomdan prostor. Što se tiče infrastrukture, tu ne možemo izbjeći državu, državne institucije, HŽ i sve one koji imaju utjecaja na taj teren. Rješenje kroz masterplan u osnovi nije loše i uklapa se u integralno rješenje prometnih problema Splita uvođenjem drugog ulaza u Split i gradske željeznice Zračna luka - Istočna obala. Onaj neslavni i vrlo skup PR pokušaj uvaljivanja tzv. gradskog metroa skupo je koštao porezne obveznike, a taj nehaj prema našim novcima nije se pokazao samo u ovom slučaju - rekao je Zdeslav Benzon, HSLS-ov gradonačelnički kandidat.

- Sljedeće dvije godine predstoji planiranje, sređivanje vlasništva i sve to će se obaviti uz konzultiranje javnosti i pomoć novoosnovanog Urbanističkog zavoda. Dio koji nije obuhvaćen infrastrukturom  predmet je o kojem još treba raspravljati jer bilo je i drugih radova prije masterplana. Osnovni prioritet meni i mom timu bit će  izgradnja mosta-tunela izlaska iz gradske luke sa spojem na Pojišansku. A o tome ćemo se konzultirati sa svim relevantnim stručnjacima. U prvom redu DAS-om. Također ćemo morati odlučiti zajedno i o načinu financiranja, posebno jer se proračun ne puni kako je bilo planirano - dodao je Benzon.

Vaša reakcija na temu