Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ZDRAVSTVENI SUSTAV PRED KOLAPSOM: Još uvijek nisu isplaćeni prekovremeni sati

ZDRAVSTVENI SUSTAV PRED KOLAPSOM: Još uvijek nisu isplaćeni prekovremeni sati

Dug prema veledrogerijama je ogroman

Ministar zdravstva Vili Beroš obećava da 'svi oni sati koji su stvarno bili odrađeni prekovremeno moraju biti plaćeni i tu nikakve dileme nema', donosi Dnevnik.hr.

'Svi smo pod istim kišobranom, ali nemamo ista prava', tako se osjećaju oni kojima rad nije plaćen. Iz Sindikata medicinskih sestara kažu da nije dovoljno samo govoriti o problemu, već ga treba i riješiti.

'Kada će početi vraćanje duga, kojim intenzitetom i tko će sve to pokriti? Svi se zavaravaju da nećemo tužiti. Tužit ćemo, obzirom na to da nas nisu saslušali i nisu nam dali ne samo slušanje već rješenje', poručuje Brankica Grgurić, predsjednica Sindikata medicinskih sestara.

Rješenje čekaju i veledrogerije. Dug prema četiri najveće veledrogerije u Hrvatskoj iznosi 2 milijarde i 800 milijuna kuna. '31. ožujka taj dug je iznosio 2,6 milijardi kuna. Tako da je došlo do rasta ukupnog dugovanja tijekom 2 mjeseca za 200 milijuna kuna. Dosad mjere koje su bile poduzete su bile mjere prisilne naplate i tužbe bolnica', otkrila je Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija.

Prošlog tjedna s njima se sastao i resorni ministar koji kaže da će se budućnosti problemi s veledrogerijama rješavati 'kontrolom troškova, mjerenjem ishoda liječenja, smjernicama koje će indicirati kako i kada neki lijekovi možemo dobiti'.

Liste čekanje i prije virusa bile su velike. Nakon korone, bolnice su morale ubaciti u petu brzinu. Posla ima i oko seroloških testiranja na koronavirus, ali zasad dobro stojimo jer je samo dva posto Hrvata imalo virus, a da toga nije bilo svjesno, prenosi Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu