Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽELITE LI NAUČITI PROGRAMIRATI? Prijavite se na EDIT

ŽELITE LI NAUČITI PROGRAMIRATI? Prijavite se na EDIT

Program je besplatan, a pruža djeci direktan dodir s tehnologijama i zanimanjima budućnosti

Već tri generacije učenika što osnovnih što srednjih škola uvedeno je u svijet programiranja zahvaljujući – EDIT CodeSchool - najvećoj školi takve vrste u Hrvatskoj. U organizaciji ICT Županije i u suradnji s učiteljima i profesorima informatike sustavno se radi na digitalnoj pismenosti nositelja naše budućnosti – onih najmlađih. Od učenja osnova do naprednijeg programiranja – EDIT CodeSchool pokriva sve. Besplatan je, i što je najvažnije, pruža djeci direktan dodir s tehnologijama i zanimanjima budućnosti. Djeci koja možda i ne bi imala priliku to iskusiti, s obzirom na sredine iz kojih dolaze.

A, tamo se, kako smo se mi sami iz ICT Županije uvjerili, krije iznimno vrelo programerskog i poduzetničkog talenta koje samo treba uvesti u svijet IT-ja i otvoriti im vidike svijeta konkretnog programiranja čime se strateški udaraju temelji društva koje je daleko kompetitivnije i koje bi nam danas/sutra omogućilo što više dana kao što je bio četvrtak 17. rujna. Dan kada je odjeknula vijest o potencijalnom 'braku' Rimca i Bugattija, te akviziciji Nanobita od strane švedskog giganta mobilnih igara Stillfront grupe za 148 milijuna dolara.

Dosad je preko 1700 djece iz Splita, Makarske, Imotskog, Trogira, Omiša, Supetra, Kaštela, Solina, Sinj, prošlo EDIT CodeSchool i u ICT Županiji čvrsto vjerujemo da smo na dobrom putu ako ne kreiranja onda barem inspiriranja budućih osnivača novih Rimaca, Nanobitova, Infinuma, Infobipova… I zato se uz moto 'Znanje dostupno svima', u Splitsko-dalmatinskoj županiji već četvrtu godinu za redom organiziramo EDIT CodeSchool - besplatnu školu primijenjenog programiranja u kojoj učenike osnovnih i srednjih škola podučavamo osnovama programiranja i izradi web stranica i aplikacija kroz četiri različita tečaja.

Oni koji se prijave do 27. rujna će kroz 'Osnovni tečaj u osnovnim školama' (7. i 8. razredi) polaznici će od ove godine ući u svijet razvoja inteligentnih web aplikacija (RIWA) i usvojiti osnove HTML-a, CSS-a i Javascript-a. Kroz 'Osnovni i srednji tečaj u srednjim školama' polaznici detaljnije usvajaju HTML, CSS i JavaScript kroz zadatke i razvoj mrežnih stranica. Tu je i 'Napredni JavaScript tečaj' za više razrede srednjih škola kroz koji polaznike podučavamo programiranju web aplikacija koristeći Bootstrap, ReactJS, Node JS i baze podataka.

EDIT - Edukacijski IT centar je aktivnost projekta ICT županija kojim ona pokreće, promovira i unaprjeđuje IT sektor na području Splitsko-dalmatinske županije. Potražnja za IT zanimanjima već godinama raste, a ova izazovna godina samo je dodatno naglasila važnost digitalnih vještina budući da je u samo nekoliko mjeseci skoro cijeli svijet prešao online. Time se samo potvrdila neumitna činjenica kako će oni s potrebnim znanjem i vještinama imati daleko bolju poziciju na tržištu rada. 

A, zahvaljujući ICT Županiji danas je to znanje daleko bliže nego što je prije bilo. Šteta je propustiti priliku naučiti  samostalno izraditi moderne web stranice i inteligentne web aplikacije upoznavajući razvojna sučelja koristeći najnovije tehnologije. A, pri tome ujedno i steći iskustvo timskog rada, te dobro se zabaviti!

Prijaviti se mogu učenici (7. i 8.) razreda osnovnih škole  i 1.-4. razreda srednjih škola u SDŽ s ili bez prethodnog znanja iz programiranja (ovisno o razini tečaja na koji se prijavljuju). Polaznici prethodne generacije EDIT CodeSchool-a su također pozvani da se upišu i slušaju napredniji sadržaj.

Vaša reakcija na temu