Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Želite se riješiti ustajalog i lošeg, nekvalitetnog zraka?
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Želite se riješiti ustajalog i lošeg, nekvalitetnog zraka?

Okružite se svježim zrakom te pobijedite vlagu i plijesan!

Pročišćavanje i ventilacija zraka u životnim prostorima. Sustav rekuperatora Lunos omogućava dotok svježeg zraka u svaku prostoriju.

Ekonomično i zdravo rješenje

Ako imate zagušljiv, ustajali zrak  koji se manifestira osjećajem slabosti i glavoboljama te se često osjećate loše - vaše probleme tj. uzroke problema riješit će ventilacijski sustav Lunos.

Noviji stanovi i kuće  građene su u skladu s važećim propisima u građevinarstvu za stambenu izgradnju s posebnom pažnjom na uštedi energije; što znači da imaju dobro izoliranu ovojnicu zgrade i kvalitetne nepropusne prozore i ulazna vrata. S jedne strane, s ime se postigla energetska učinkovitost koja je i bila cilj, ali s druge strane takvi stanovi i kuće jednostavno 'ne dišu'. Takva gradnja i sve kvalitetniji materijali onemogućuju protok zraka koji je nužan da bi se prostor kvalitetno prozračio. 
Stambeni prostor mora 'disati' kako bi konstantno imali pročišćen i svjež zrak i time spriječili vlagu i plijesan


U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave kondenzata, gljivica i plijesni. Svakodnevno prozračivanje prostorija je od iznimne važnosti kako bi zrak bio kvalitetan te kako bi se izbjegla visoka vlažnost.

Zbog aktivnog načina života, u praksi je gotovo nemoguće svaka dva sata otvarati prozore i pravilno provjetravati stambene prostore. U tu svrhu netko bi trebao biti cijeli dan kod kuće. Osim toga, tako se povećavaju troškovi jer jednim provjetravanjem gubimo više toplinske energije nego radom ventilacijskog sustava u 24 sata.

Vrlo mali broj stanova ima ventilaciju. Kuhinjske nape i ventilatori oni samo izbacuju ustajali zrak, ali istovremeno ne pružaju dotok svježeg zraka. 
Učinkovit, estetski moderan dizajn, energično-ekonomičan ventilacijski sustav

Lunos decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštedjeti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna ili izravno kroz vanjsku stijenku, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice.

 Sustav automatski kontrolira i održava optimalnu razinu vlage i CO2 unutar doma te se time postiže kvalitetan zrak. Znamo da svježina, odgovarajuća vlažnost i pravi omjer CO2 i kisika jačaju imunološki sustav. Kvalitetan zrak sprječava stvaranje vlage, plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu života. 


Lunos ventilacijski sustav je efikasno, dugoročno rješenje protiv vlage u svakom prostoru


Ugradnja sustava

Naknadna instalacija ventilacijskog sustava donedavno je bila izazovna i skupa, a sada je sama montaža jednostavna, brza i gotovo bez prašine prilikom ugradnje. Može se ugraditi i na starogradnje i novogradnje. Lunos ventilacijski sustav je učinkovito i trajno rješenje za problem ustajalog zraka te visoke vlažnosti u vašem stambenom prostoru.

Bolji životni uvjeti i uštede na grijanju 

Glavne prednosti rekuperatorskog sistema Lunos:

1. 24-satna ventilacija svih prostorija bez otvaranja prozora i time gubitka topline 

2. Antialergijski filteri onemogućavaju ulazak alergena izvana (pelud, prašina, grinje)

3. Odvod lošeg, ustajalog zraka i istovremeno dotok svježeg, pročišćenog zraka u cijelom prostoru 

4. Održavanje optimalne razine vlažnosti - izbacuje suvišnu vlagu te sprječava nastanak plijesni 

5. Ušteda energije 30 %; gubitak topline je minimalan jer nema potrebe za otvaranjem prozora ili vrata Kupci diljem Hrvatske rješavaju probleme s vlagom i plijesni ugradnjom Lunos sustava


Za više informacija posjetite www.lunos-hrvatska.com ili nazovite na 01 4816 581.


Loš zrak. Prosječno četiri člana obitelji donosi 10 litara vlage po danu u prostoru. Tako nastaju povoljni uvjeti za razvoj plijesni i grinja za koje se pokazalo da su opasne za zdravlje. 
Vaša reakcija na temu