Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ilustracija Žena razbila staklo da bi ušla u šibensku bolnicu, Udruga poslodavaca u zdravstvu osuđuje incident

Žena razbila staklo da bi ušla u šibensku bolnicu, Udruga poslodavaca u zdravstvu osuđuje incident

'Iako razumijemo zabrinutost posjetitelja, protivimo se nasilju prema zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju'

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske oglasila se priopćenjem u kojem osuđuje nasilno ponašanje u zdravstvenim ustanovama, kakvo se dogodilo u Općoj bolnici Šibenik.

Naime, ženska osoba 4. srpnja razbila je staklo u pokušaju ulaska u bolnicu, nakon što joj ulazak radi posjeta nije bio omogućen u noćnim satima izvan vremena posjeta.

- Iako razumijemo zabrinutost i neizvjesnost posjetitelja, osobito tijekom epidemije bolesti COVID-19, protivimo se incidentima u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama te nasilju prema zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju, koji daju sve od sebe kako bi zdravstveni sustav neometano funkcionirao te kako bi svi pacijenti dobili potrebnu skrb - stoji u priopćenju.

Pozivaju na poštivanje pravila.

- Pozivamo na strpljenje i poštivanje pravila, radi sigurnosti pacijenata, zaposlenika i drugih osoba koje posjećuju zdravstvene ustanove - poručuju.

Vaša reakcija na temu