Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO: ŽESTOKI SUKOB Vijećnici vikali jedan na drugoga zbog zabrane govora Lipanoviću
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

VIDEO: ŽESTOKI SUKOB Vijećnici vikali jedan na drugoga zbog zabrane govora Lipanoviću

'Nemoj biti odvjetnik Ivici Puljku', grmio je Pauk Markotiću i zalupio vratima

Naizgled mirna rasprava na Vijeću je eskalirala verbalnom artiljerijom između Martina Mladena Pauka iz Domovinskog pokreta i Mostovog Josipa Markotića

Pauk je tražio da se tijekom rasprave na sjednici dopusti Andriji Lipanoviću iz Domovinskog pokreta kao osobi s invaliditetom da se izjasni o potrebama osoba s invaliditetom.

- Želio bih da nam se obrate i predstavnici osoba s invaliditetom, pa da onda idemo s raspravom - pitao je na Pauk.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet je kazao da su imali dogovor stranaka kada su se dogovorili tko će obrazlagati.

Uključio se potom Markotić.

- Imali smo korektni sastanak i dogovor s predstavnicima svih stranki i opcija zastupljenih u Gradskom vijeću. Dogovorili smo se tko će biti izvjestitelji, tko izlagači, a tko gosti. To je bio dogovor, a nikome se ovdje ne brani da govori. Želim naglasiti da mi je sada žalosno da se kraj sjednice pretvori u politiziranje -  rekao je Markotić.

Uzvratio je Pauk.

- Može biti sram svakoga u ovoj prostoriji koji danas cijeli dan gleda Andriju Lipanovića i ne da mu se obratitu. Josipe, nisam te ništa pitao - vikao je Pauk.

Markotić mu je govorio da laže i da je njegovu poruku sa sastanka prenio Stanišić (HGS), a da upravo Pauk nije uopće bio na dogovoru prije tematske sjednice o socijalnim potrebama.

Pauk je nastavio.

- Pusti me da govorim! Nisam ja tebe povlačio za jezik! Nemoj biti advokat Ivice Puljka. Aj, Josipe, ja sada imam rič. Lipanović ovdje stoji od 9 sati, je li vi uopće znate kako izgledaju potrebe ima Andrije Lipanovića i osoba s invaliditetom? On ovdje cijeli dan stoji da bi prenio poruku osobama s invaliditetom, sve da bi mi donijeli normalan zaključak. Mi ljudima koji nas trpe nismo u stanju dati pet minuta da nam se obrate. Što je sve napravio za nas! Pripremio je zaključak i nismo mu u stanju dati pet minuta. Sram nas bilo, pogotovo tebe, Josipe - rekao je Pauk.

Markotić je kazao da je samo prenio ono što je bio dogovor na sastavku.

- Kad sam rekao da ne može govoriti! Dajem ostavku ovaj tren ako sam zabranio Andriji da govori. Ja sam samo prenio dogovor sa sastanka, a na kojem nije bio Pauk - zaključio je Markotić.

Dogovoreno je da dođe kao gost, rekao je.

Pauk je napustio vijećnicu i zalupio vratima.

Vaša reakcija na temu