Foto: Veljko Martinović Ževrnja o gradnji zračne luke u Vrgorcu: Ne znam detalje, ali kao načelniku Dugopolju su mi znali investitori dolaziti s mnogim idejama

Ževrnja o gradnji zračne luke u Vrgorcu: Ne znam detalje, ali kao načelniku Dugopolju su mi znali investitori dolaziti s mnogim idejama

Od Grada Vrgorca treba ići inicijativa, odnosno nužno je to predvidjeti u gradskom planu pa potom u Županiju dostaviti sve za daljnje korake

Da sutra krenu izmjene prostornih planova, kako Vrgorca tako županijskog i da prođu sve glatko, bez primjedbi i sa svim suglasnostima, barem 18 mjeseci je potrebno samo za taj korak.
Potvrdio nam je župan Zlatko Ževrnja kojega smo upitali za komentar najave gradonačelnika Vrgorca Ante Pranića koji je najavio 'milenijski projekt', mogućnost gradnje međunarodne zračne luke u tom mjestu.

- Ne znam detalje, osim što sam pročitao u medijima. Ono što sigurno znam je da od Grada Vrgorca treba ići inicijativa, odnosno nužno je to predvidjeti u gradskom planu pa potom u Županiju dostaviti sve za daljnje korake. Tu su još i očitovanja ministarstava... Prisjetimo se Šestanovca koji je uvršten u županijski prostorni plan - kaže župan.

Koliko je realan plan gradnje, nastavili smo.

- Mogu reći iz vlastitog iskustva kao načelnika Dugopolja da bi se investitori znali pojavljivati s mnogim idejama. Neke su realne, dobre i ostvarive. Ovo je zaista preozbiljna stvar i ono što je u ovom trenutku realno je da prvi korak treba napraviti Grad Vrgorac prema izmjenama plana - odgovorio je.

U ovih 18 mjeseci, dodajmo, ne računamo kampanju, te vrijeme potrebno nakon izbora da se (opet) ustroje sve službe i počnu s radom punim kapacitetom.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14