Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zlatan Bašić se prisjetio vukovarskog heroja i suborca Ivana Leutara

Zlatan Bašić se prisjetio vukovarskog heroja i suborca Ivana Leutara

Objavio je sliku s Vodotornja nakon mirne reintegracije kada su postavili hrvatsku zastavu na njega

Zlatan Bašić, član Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije, povjerenik za Omiš, objavio je intimnu ispovijest, sjećanje na preminulog vukovarskog heroja i suborca Ivana Leutara Iva.

'Marinko Antunović Bosanac, Marko Babić, Ivo Živković Buljo (Gavran), Ivica Leutar Iva. Četiri naše Legende, od kojih je još jedino Buljo Živkovic još uvijek s nama. Slika s Vodotornja nakon mirne reintegracije kada su postavili hrvatsku zastavu na njega. 

Jedna od mojih uspomena na Ivu. O ovoj crnoj kožnoj jakni koju je on nosio. '92 godine sam izašao iz logora 14.8. i nakon prvih pregleda išao za Omiš. Nakon nekog vremena sam morao ponovo za Zagreb u bolnicu. I sad kako obično bude mi 'Dalmoši' dođemo u Zagreb u majci kratkih rukava, bez jakete.  A u Zagrebu zima, smrzao se ja. Dolazi Iva u bijeloj 190 i pita: Šta si se smrzao? A ja ništa. Poklopio se ušima i šutim. Pita di mi je jakna. Nemam! A budale! Skida on svoju kožnu jaknu i daje je meni. Taman, topla. Ja u gornji džep, a ono 100 maraka u njemu. A ovo, evo ti nazad. A, ne kaže Iva tako sam je i ja dobio. Bila je kod mene tu cijelu zimu. Onda sam mu je vratio kako sam i dobio od njega. Prijatelju počivaj u miru Božjem', objavio je Bašić.


Vaša reakcija na temu