Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zlatko Ževrnja: Projekt Lećevica nema alternativu!

Zlatko Ževrnja: Projekt Lećevica nema alternativu!

Ministar zaštite okoliša iz kvote Mosta Slaven Dobrović podigao je HDZ-ovce u Dalmaciji na noge tijekom izborne kampanje

Ministar zaštite okoliša iz kvote Mosta Slaven Dobrović podigao je HDZ-ovce u Dalmaciji na noge tijekom izborne kampanje. Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, potkrjepljujući svoje navode brojkama, naveo je da Dobrović blokira projekt Lećevica i time sprječava povlačenje oko 400 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za taj centar te oko 200 milijuna kuna za sanaciju Karepovca.

- Gubimo vrijeme i prijete nam financijski penali koje će nam Europska komisija zaračunati ako se do kraja 2018. ne izgradi 13 regionalnih centara za gospodarenje otpadom, za što je Hrvatska u pretpristupnim pregovorima potpisala i sporazum sa EK - govorio je koncem lipnja Ževrnja.

I bio je u pravu, bez obzira na kampanju, dokumentacija je bila u ladicama, Dobrović je imao svoj plan i viziju i iz nekog razloga nije stavio potpis na dokumente potrebne za lokacijsku dozvolu.

Dobrović je opet ministar, pripojen mu je još i resor energetike, a iz Splitsko-dalmatinske županije nema pobune. Znači li to da se Dobrović 'odobrovoljio' ili će Lećevica ostati na čekanju, upitali smo župana Zlatka Ževrnju

- Projekt Lećevica nema alternativu, to je potpisala Hrvatska s Europskom unijom. Tko god bio ministar, treba slijediti program Vlade - jasan je Ževrnja.

Naveo je da se usporio proces u tehničkom mandatu, ali da je pred kraj ishođenje lokacijske dozvole. 

- Vjerujem da ide uskoro i da neće biti nikakvih problema - najavio je Ževrnja.

Da stvari idu prema realizaciji potvrdio nam je i dožupan Ante Šošić koji je u lipnju poručio kako je papir s jednog na drugi kat u Ministarstvu putovao četiri mjeseca i da neće dozvoliti da itko više igra balun na male branke s našom županijom. 

- Ne očekujemo probleme, a po onome što čujemo posljednjih dana, mislim da će projekt proći vrlo brzo. Već su poduzete neke aktivnosti u tom smjeru u resornom Ministarstvu - kazao je Šošić.

Da se zaključiti kako je HDZ poradio na 'problemu' s Dobrovićem oko Regionalnog centra za gospodarenje otpada Lećevica.

Vaša reakcija na temu