ZLOČINAČKO UDRUŽENJE Sedmero optuženih za paljevinu kuće bivšeg glavnog državnog odvjetnika RH na Braču

ZLOČINAČKO UDRUŽENJE Sedmero optuženih za paljevinu kuće bivšeg glavnog državnog odvjetnika RH na Braču

Na čelu skupine nalazi se Dragan Baković, ostatak društva je iz Osijeka i Zagreba

USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu na 200 stranica protiv sedam osoba zbog paljevine kuće bivšeg glavnog državnog odvjetnika RH Radovana Ortynskog. Optuženici su iz Osijeka i Zagreba, na čelu skupine koja se tereti za zločinačko udruživanje i opće opasnu radnju nalazi se Dragan Baković iz tzv. Čepinske skupine. Uz njega su optuženi i Milan Bulat, Jasmina Huzanić, Mario Tolić, Ivo Jerić, Zdenko Ivanković te Robert Flačer

Baković se tereti da je od siječnja 2017. do uhićenja u svibnju 2018. godine u akciji kodnog naziva Lignja na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, BiH i Njemačke u zajedničko djelovanje povezao Bulata, Huzanić i Tolića te najmanje još jednog nepoznatog počinitelja radi zapaljenja vikend kuće Radovana Ortynskog u Postirama. U cilju realizacije plana, Baković je s Bulatom dogovorio da zajedno s najmanje još jednim nepoznatim počiniteljem zapale kuću te da Huzanić otputuje s Bulatom na Brač i bude s njim cijelo vrijeme tijekom izvršenja planiranog kaznenog djela kako bi se na taj način Bulat što lakše i bez pobuđivanja ikakve sumnje udaljio s Brača nakon paleža. Tolić je Bakovića trebao izvijestiti o izvršenju planiranog kaznenog djela. 

Sukladno dogovoru Bulat i najmanje još jedan nepoznati počinitelj su u večernjim satima 1. travnja 2017. zapalili kuću Radovana Ortynskog, na kojoj je nastala šteta od preko 200 tisuća kuna. Prilikom paljenja kuće došlo je do eksplozije i požara, Bulat je zadobio teške opekotine, za njegovo evakuiranje s Brača na područje BiH te organizaciju njegovog skrivanja, Baković je povezao i preostalu trojicu optuženika koji su, sukladno dobivenim zadacima, zajedno s Huzanić i Tolićem sudjelovali u evakuiranju i skrivanju Bulata, kao i u financiranju njegovog liječenja i skrivanja u BiH i Njemačkoj. 

USKOK je predložio i produljenje istražnog zatvora protiv Bakovića, Bulata, Huzanić i Tolića, a o tome će vijeće osječkog Županijskog suda odlučiti za koji dan. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41367, "");
Pregledaj komentare