Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLOUPORABA POVJERENJA Bankarici iz Imotskog tri i pol godine zatvora

ZLOUPORABA POVJERENJA Bankarici iz Imotskog tri i pol godine zatvora

Više od tri milijuna kuna s oročenih depozita završio je na računu tvrtke Ledelse

Nedjeljka Šuto, službenica PBZ-a u Imotskom, osuđena je na jedinstvenu kaznu od tri i pol godine zatvora zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave. Za poticanje na zlouporabu po godinu zatvora dobili su Sanja Tomić, direktorica trgovačkog društva Ledelse iz Imotskog te Mario Todorić, ovlaštenik za obavljanje poslova. 

Šuto je izrečena i sigurnosna mjera zabrane obavljanja dužnosti i djelatnosti bankarskih poslova i raspolaganja novcem u trajanju od devet godina. Okrivljenici moraju i solidarno podmiriti štetu, a ona nije mala. Radi se o 479 tisuća eura, 34 tisuća dolara i 188 tisuća kuna, ukupne protuvrijednosti od 4 milijuna kuna. 

Šuto je tijekom 2013. godine bez znanja i suglasnosti 12 klijenata banke na nagovor ostalih okrivljenika raskidala njihove ugovore o oročenom depozitu te potom novac transferirala na račun društva Ledelse u PBZ-u. Sastavljala je neistinite naloge za raskidanje depozita, prijenos i isplatu na kojima se potpisivala u ime klijenata. Veći dio novca u iznosu od tri milijuna kuna ostao je blokiran na računu društva Ledelse u Zagrebačkoj banci, dok je Šuto po otkrivanju vratila jednoj klijentici 105 tisuća kuna. 

Vaša reakcija na temu