Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZNA S ČIM RASPOLAŽE Splitsko-dalmatinska županija napravila registar nekretnina!

ZNA S ČIM RASPOLAŽE Splitsko-dalmatinska županija napravila registar nekretnina!

Čak 156 je napuštenih škola, ali kreće se u sveobuhvatan projekt

Splitsko-dalmatinska županija je napravila registar nekretnina. Uskoro će biti predočen vijećnicima i javnosti. Nakon dvije godine intenzivnog rada, Županija zna s čim sve raspolaže. Split, primjerice, takav gotovo strateški dokument, još nema.

- Prije dvije godine na jednom od kolegija župana sam potaknuo to pitanje. Zbog ozbiljnosti teme napravit ćemo posebno sjednicu o tome. Ono što je iznjedreno je da mi, nažalost, imamo 156 napuštenih škola, uglavnom po Dalmatinskoj zagori ili unutrašnjosti otoka - otkrio nam je Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan.

Najavio je sveobuhvatan projekt da se te zgrade stave u funkciju, kao što su primjerice napravili u Dragljanima pokraj Vrgorca gdje će škola biti umirovljenički dom. 

- Imamo građevinsku dozvolu, ministarstvo će nam biti potpora. U Docu Donjem dajemo objekt Omišu za potrebe lokalnog stanovništva, jednako tako i u Zadvarju za izviđače. To nam je želja, gdje god imovinski raščistimo apsolutno davati udrugama. Ne smije biti komercijalnih poslova u tim zgradama - najavio je župan.

Vaša reakcija na temu