Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZOO NA MARJANU BEZ FISKALNE KASE 'To je apsolutno izvan zakona'

ZOO NA MARJANU BEZ FISKALNE KASE 'To je apsolutno izvan zakona'

'I tako već više od 10 godina'

Srđan Marinić, predsjednik Društva Marjan i splitski gradski vijećnik, ukazao je na problem naplate ulaznica u zoološkom vrt na Marjanu.

'U 2022. godini bila su 22.164 posjetitelja ZOO vrta na Marjanu, ali prodaja ulaznica odvija se bez zakonom propisane obveze korištenja fiskalne kase?! I tako već više od 10 godina. Kako je to moguće', zapitao se Marinić. 

Podijelio je i snimku na kojoj je prethodno upozoravao na isti problem.

'Uvedena je obveza fiskalne kase, ne znam zašto Upravo vijeće nije tražilo da se uskladi poslovanje Prirodoslovnog muzeja i ZOO-a sa zakonom. Ulaz se ne može naplaćivati na osnovu štampanih ulaznica. To je apsolutno izvan zakona', ustvrdio je tada te napomenuo kako muzej ima kasu, a ZOO uopće ne. 


Vaša reakcija na temu