Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Zovnica slavi 10 godina!

Zovnica slavi 10 godina!

Nezaobilazno ime u svijetu poslovnog savjetovanja, edukacije i pripreme projekata

Zovnica Imota obilježava deset godina uspješnog poslovanja! Tijekom tog razdoblja Zovnica je postala ključna institucija za razvoj poduzetništva u Imotskoj krajini. Osnovana 2014. godine, započela je kao tvrtka s vizijom unapređenje poduzetničke infrastrukture na lokalnoj razini, ali i šire. Kroz godine rada i ulaganja u razvoj vlastitog poslovanja, postala je nezaobilazno ime u svijetu poslovnog savjetovanja, edukacije i pripreme projekata financiranih sredstvima iz EU fondova.

Jedan od ključnih trenutaka u razvoju Poduzetničkog centra Zovnica dogodio se 2018. godine kada je službeno registrirana kao jedina poduzetnička potporna institucija na području Imotske krajine. Od tada, Zovnica je mjesto gdje lokalni poduzetnici dolaze po savjete, podršku i stručnu pomoć u realizaciji svojih poslovnih ideja. Kao institucija koja je osjetila puls mikro i malog poduzetništva, uspjela je kroz svoje programe i usluge obuhvatiti širok spektar potreba lokalnih, ali i poduzetnika iz drugih dijelova Hrvatske.

S impresivnim rezultatima iza sebe, Poduzetnički centar Zovnica podržao je više od 350 klijenata u preko 450 projekata, osiguravši pritom više od 7 milijuna eura u vidu potpora.

Njihove edukacije, savjetovanja i radionice pohađalo je više od 1.000 poduzetnika, čime su značajno doprinijeli razvoju poduzetničkog duha na svom području, a i šire.

Certifikacija HAMAG-BICRO-a, koju je Zovnica dobila 2023. godine, dodatno je potvrdila njihovu važnu ulogu u poslovnoj zajednici. Zovnica je time postala dio prestižne mreže certificiranih institucija, dokazujući se kao pouzdan i stručan partner malim i mikro poduzetnicima. Kao član mreže BOND, koja okuplja poduzetničke potporne institucije iz cijele Hrvatske, Zovnica se svrstala među najuspješnije institucije koje pružaju standardizirane usluge poslovnog savjetovanja.

Osim lokalnog utjecaja, Zovnica je s brendom 'O svom poslu' digitalizirala svoje poslovanje, čineći svoje usluge dostupnima poduzetnicima diljem Hrvatske. Na taj način, poduzetnicima nudi ne samo fizičku podršku u Imotskom, već i brojne online resurse, tjedne newslettere i stručne savjete koji im pomažu u unapređenju poslovanja. O svom poslu brend brzo se proširio Hrvatskom te dosada podržao više od 200 poduzetnika kroz edukacije, webinare i program.

Jedna od istaknutih inicijativa Poduzetničkog centra Zovnica je EU Akademija, edukacijski program koji polaznicima omogućuje cjelovito usvajanje znanja potrebnog za samostalan rad na EU projektima. Ovaj program predstavlja jedinstvenu priliku za sve one koji žele započeti karijeru u području EU fondova, a kombinira teorijski rad s praktičnim znanjem.

Temeljne vrijednosti Poduzetničkog centra Zovnica – povjerenje, sigurnost, jasnoća i podrška – ono su što klijenti posebno cijene. Kroz desetljeće predanog rada, Zovnica je postala pravi partner poduzetnicima, pružajući im podršku na svakom koraku njihovog razvoja.

Na obilježavanju ove značajne godišnjice okupili su se tako poduzetnici s imotskog, splitskog i makarskog područja, ali i predstavnici institucija kao što su HBOR, Hamag Bicro, LAG Adrion te lokalni čelnici i predstavnici lokalnih i državnih javnih ustanova i organizacija.

Uz proslavu desetogodišnjice, Zovnica gleda prema budućnosti s ciljem daljnjeg širenja i pružanja inovativnih usluga koje će omogućiti još veći broj uspješnih poduzetničkih priča.

'Zovnica je dosegla svoj cilj, a to je da ne rastemo sami, nego da s nama rastu i brojne druge poduzetničke priče. Jer Imotski danas više nije isti kao Imotski 2014. godine. S radošću najavljujem i najnoviju – otvorenje co-working prostora u kojem će poduzetnici i freelanceri

lako i brzo moći iznajmiti vlastito radno mjesto. Projekt je trenutno u pripremi, a otvorenje planiramo u 2025. godini. To će zapravo biti i fizičko oličenje sna kojeg već živimo – da budemo doslovni epicentar dobre, poduzetne energije, mjesto dobrih ideja, razmjene i podrške. Mjesto razvoja!', zaključuje vlasnica Anamarija Grabovac.

Vaša reakcija na temu