Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MORH Zračne snage gase požare u Dalmaciji

Zračne snage gase požare u Dalmaciji

Prvo su upućene u Dubravu kod Šibenika, a potom u Kaštela

Zračne snage gase danas dva požara u Dalmaciji.

- Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su danas u akciju gašenja požara na lokaciju Dubrava, industrijska zona Podi u Šibensko-kninskoj županiji, nakon čega je jedan preusmjeren s požarišta Dubrava na požarište Rudine, Kaštel Štafilić u Splitsko-dalmatinskoj županiji - izvijestio je MORH.

Kanader iz Kaštela kasnije je ponovno preusmjeren na šibensko područje. 

Protupožarna sezona 2021. službeno je započela u ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine predstavljanjem rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama.

Do 21. lipnja, javljaju iz MORH-a, zračne snage bile su angažirane 26 puta, pri čemu su ostvarile 362 leta, oko 54 sata naleta i izbacile 1888 tona vode. Jučer su dva Canadaira i Air Tractor bili angažirani na gašenju požara u Vodicama.

Vaša reakcija na temu