Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zrinka Mužinić Bikić: Osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u Splitu neće moći ostvariti svoje pravo jer Puljak ne radi svoj posao!

Zrinka Mužinić Bikić: Osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u Splitu neće moći ostvariti svoje pravo jer Puljak ne radi svoj posao!

Na sjednici Vijeća najavljenoj za ponedjeljak neće se raspravljati o izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi

Potpredsjednica splitskog HDZ-a, Zrinka Mužinić Bikić, obratila se gradonačelniku Ivici Puljku i upozorila ga kako se na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća koja je najavljena za ponediljak među 56 točaka ne nalazi niti jedna koja se tiče Odluke o socijalnoj skrbi koju najranjivije skupine društva već dugo čekaju. 

'Ako je u ićem ova gradska vlast dosljedna to je bešćutnost. Nakon što u tri godine nisu napravili ništa po pitanju 'škverske ambulante' ni Centra za autizam, evo nisu u stanju ni izmijeniti Odluku o socijalnoj skrbi. 

Zanemarivanju potreba OSI od strane odgovornih i potpunom ignoriranju dokaz je i činjenica da mjesecima nije imenovana ni jedna osoba s invaliditetom u socijalno vijeće, a nakon ostavke bivše članice i to zbog neprimjerenog odnosa dogradonačelnika prema vijeću i nepoštivanja odluka koje je to isto vijeće donijelo.

Vlada RH je, uz niz mjera, donijela i Zakon o inkluzivnom dodatku, a osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju s prebivalištem u Splitu neće moći ostvariti svoja prava zato što Puljak i njegova ekipa ne rade svoj posao.

Ovo više nije niti pitanje vaše neosjetljivosti, ovo je vaša dužnost i odgovornost!', zaključila je Mužinić Bikić.


Vaša reakcija na temu