Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: SDŽ Župan Boban na humanitarnoj večeri: 'Neka blagoslovljena grančica mira danas obiđe svako ukrajinsko dijete'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Župan Boban na humanitarnoj večeri: 'Neka blagoslovljena grančica mira danas obiđe svako ukrajinsko dijete'

Splitsko-dalmatinska županija podržava rad udruge CVIT

Župan Blaženko Boban, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić sudjelovali su večeras na humanitarnoj večeri za djecu Ukrajine, održanoj u splitskom hotelu Radisson blu u organizaciji Udruge za ukrajinsku kulturu u Dalmaciji 'CVIT'. 

Tom je prilikom župan Boban proučio kako će Splitsko-dalmatinska županija i dalje podržavati rad ove udruge i njihove humanitarne aktivnosti. 

- Danas, kada katolički svijet obilježava nedjelju mira i kada se blagoslivlja maslinova grančica koja je simbol mira, našli smo se ovdje kako bismo s udrugom CVIT prikupili pomoć za djecu Ukrajine. Neka ta blagoslovljena grančica mira danas obiđe svako ukrajinsko dijete, neka donese mir ukrajinskom narodu i cijelom svijetu. U nadi da će to uistinu tako i biti, Splitsko-dalmatinska županija pomagat će niz drugih aktivnosti za pomoć Ukrajini koje se odvijaju na na ovom području - poručio je. 


Sredstva za djecu Ukrajine prikupljala su se aukcijom slika ukrajinskih i domaćih umjetnika. Prikupljena se sredstva doniraju ukrajinskoj udruzi 'Zberezhy dutuny'.

- Inicijativa je bila da napravimo dobrotvornu aukciju i sredstva uputimo izravno u Ukrajinu, zato što stalno pomažemo izbjeglice koje su ovdje u Hrvatskoj, ali ti ljudi koji su došli u Hrvatsku sada su na sigurnom. Napravili smo i skupinu psihologinja izbjeglica koje su napravile i lutke koje smo donijeli ovamo. Njima je bitna i podrška toplom riječju - izjavila je predsjednica udruge CVIT Tatjana Pavliuk

Dodala je da ova udruga pomaže raseljenim osobama iz Ukrajine informiranjem, tečajevima, otvorenim računom za humanitarne svrhe, ali i zapošljavanjem.


Vaša reakcija na temu