Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŽUPAN BOBAN: 'Sjetite se '14., hrvatski brod se opasno nagnuo, Plenković ga je ispravio'

ŽUPAN BOBAN: 'Sjetite se '14., hrvatski brod se opasno nagnuo, Plenković ga je ispravio'

'Kad god je naš HDZ zakašljao, Hrvatska je tonula', kazao je župan Blaženko Boban

Među onima koji su se danas obratili okupljenima na proslavi 30 godina HDZ-u Splitu bio je i župan Blaženko Boban. Uhvatio se hrvatskog broda koji bi se, kako je rekao, uvijek opasno nagnuo, kad god bi HDZ zakašljao. Srećom, pa ga je premijer Andrej Plenković ispravio, konstatirao je Boban. Hvalio je Plenkovića Boban, a imao je i nekoliko poruka za članstvo pred predstojeće unutarstranačke izbore. Založio se za jedinstvo kako se ne bi dogodilo da brod potone. 

'Danas smo ovdje u Splitu, gradu okupanom suncu. Trebalo bi na izlazu iz Dugopolja naplatiti sunčarinu vama koji dolazite iz unutrašnjosti jer na taj način osjećate ljepotu i toplinu sunca i srca dalmatinskog čovjeka. Trideset godina u povijesti jednog naroda uistinu je trenutak, sekunda. Ali 30 godina u povijesti hrvatskog naroda je ekvivalent razvoju nekih naroda u stoljećima. Toliko se toga u 30 godina izdogađalo. Turbulentnih vremena. I zaista. Hrvatski čovjek je u tome, znajući svoj cilj, ustrajao. Evo nas danas tu. Na svom tlu u svojoj domovini. Ponosni smo na niz aktivnosti. Sjetimo se u ovih 30 godina, kad god se dogodilo da je naš HDZ zakašljao, Hrvatska je tonula, hrvatski brod se opasno naginjao. Sjetimo se samo '14. Kada je HDZ zakašljao, hrvatski brod se '14. opasno nagnuo, u svim segmentima, gospodarskom, demografskom, razvoju. A onda smo imali sreću da je današnja Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem brod ispravila i krenula kursem koji danas svaka europska i svjetska luka taj brod čeka otvorena srca. Mi smo sada pred unutarstranačkim izborima. Želimo poslati dvije poruke odavde. Prije svega svim kandidatima, nemojte gospodo da vašom retorikom zbog jednog glasa odvojite prijatelja od prijatelja, branitelja od branitelja. Nemojte to raditi jer nam je svima skupa opet biti skupa kako se ovaj brod ne bi nagnuo i dali ga u ruke nekome koji bi s njim upravljao, a da onda taj brod onda, ne daj bože, potone. Ne slušajte nikog osim svoje srce i razum i stranačke dužnosnike naravno, ali nemojte da vam sa strane pumpaju uši na ovaj ili onaj način oni koji misle da svojom retorikom čine dobro, a ne čine. Imajte svoju glavu jer s tom vašom glavom hrvatski brod danas plovi sigurnim kursom naprijed. Nadam se, ako dragi bog da, da će tako biti i ubuduće', kazao je Boban. 


Vaša reakcija na temu