Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ecolife: Župan Ževrnja s najmlađim sugrađanima reciklirao kućanski otpad

Ecolife: Župan Ževrnja s najmlađim sugrađanima reciklirao kućanski otpad

U trgovačkom centru 'Mall of Split' održana je igraonica 'Odvajati je lako, nauči kako'

U trgovačkom centru Mall of Split župan Zlatko Ževrnja pridružio se igraonici 'Odvajati je lako, nauči kako', gdje je najmlađim Splićanima demonstrirano što znači primarna selekcija i zašto je ona važna za očuvanje okoliša.

U sklopu prve manifestacije za unaprjeđenje života Ecolife, Ževrnja je s najmlađima učio o važnosti odvajanja otpada u kućanstvu.

Događanje u organizaciji Regionalnog centra čistog okoliša i Dječjeg vrtića Pinokio omogućilo je najmlađim posjetiteljima manifestacije EcoLife u Mall of Split da shvate zašto je važno reciklirati otpad.

Uz pomoć vrtićkih djelatnika, stručnjaci su djeci kroz zabavu i igru progovorili o temi koja sve češće zaokuplja javnost, a župan Ževrnja naglasio je mališanima važnost očuvanja okoliša:

- Izuzetno je važno da naše stanovnike od najmlađih do najstarijih uzrasta educiramo i stalno ističemo važnost odvojenog prikupljanja otpada i zaštitu okoliša. Jedan od naših strateških ciljeva je da u neko dogledno vrijeme postignemo primarnu selekciju otpada do 50%, jer otpad je vrijedan, u otpadu ima materijala koji se može iskoristiti, a svi moramo imati isti cilj, a to je štititi naš okoliš.


Prva manifestacija za unaprjeđenje kvalitete života EcoLife održava se u trgovačkom centru Mall of Split od 13. do 15. svibnja. U tri dana posjetitelji imaju priliku upoznati najistaknutije domaće stručnjake i promotore zdravog načina života, od područja prehrane i zdravlja, pa do energetski učinkovite gradnje. EcoLife u Mall of Split predstavit će rezultate niza najnovijih znanstvenih istraživanja, pa će posjetitelji moći doznati i kako panceta može pomoći u održavanju vitke linije, kao i testirati senzibilitet na gluten i laktozu, otkriti kako izraditi prirodnu kozmetiku za njegu ili pak čime zamijeniti konzumne šećere i jesti slatko bez krivnje.

Inicijativa za unaprjeđenje života Ecolife sastavljena je od partnerskih tvrtki Wings - centar za prirodnu medicinu i Kreiranje za projektiranje i promidžbu te trgovački centar Mall of Split, koji je kao domaćin manifestacije odabran jer je upravo on među prvim aplikantima LEED Gold certifikata u Hrvatskoj, jednog od najpopularnijeg certifikacijskog programa zelene gradnje u svijetu. Mall of Split svojim je načinom gradnje mnogo više od vrhunske arhitektonske kulise. Iskorištavanje kišnice kao tehnološke vode, najmoderniji klimatizacijski sustav, selektivno sortiranje i odvajanje otpada prema EU standardima te led rasvjeta i ušteda električne energije, čine ga trgovačkim centrom nove generacije.

Detaljan raspored ostalih događanja možete pročitati na službenoj stranici.

Vaša reakcija na temu