Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA 'Vjerujem da ćemo steći imunitet na koronavirus'

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA 'Vjerujem da ćemo steći imunitet na koronavirus'

Do kraja lipnja očekuje se da će biti zaštićeno 60 posto populacije

Sjednica Županijske skupštine je protekla u mirnim tonovima, glatko su prolazile točke dnevnog reda bez žešćih rasprava.

Od značajnijih vijesti možemo izdvojiti riječi ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željke Karin koja je najavila spremnost za provedbu za masovno cijepljenje.

Čak 20 timova će cijepiti građane u Areni prijavljene preko aplikacije.

- Spremni su za trenutak kada dođu velike količine cjepiva. Očekujemo od sredine ožujka do konca lipnja da će biti zaštićeno 60 posto populacije, računajući građane koji su preboljeli koronavirus i cijepljene. Vjerujem da ćemo steći imunitet - rekla je dr. Karin.

Vijećnica SDP-a Sandra Mitrović Nikšić je pak uputila apel turističkim djelatnicima.

- Pozivam ih da se odazovu cijepljenju na samom početku masovnog cijepljenja kako bi bio jedan od uvjeta održivosti naše turističke sezone - kazala je Mitrović Nikšić.

Na županijskom aktualcu, dodajmo, vijećnik Pametno za Split i Dalmaciju Ante Renić je pitao o ilegalnoj gradnji na plaži ispred hotela 'Romana' u Makarskoj, a investitor nema koncesiju. 

- Zustavili smo daljnje radove, a moram podsjetiti da smo prvi intervenirali. Prije nas su bile tri inspekcije i niti jedna nije reagirala. Mi smo zaustavili radove jer u koncesiji nisu bili uključeni građevinski radovi. Istina da je koncesionar pokrenuo zahtjev za novu koncesiju, no ona još nije došla pred ovo tijelo. Čini mi se da je u tom slučaju koncesionar malo ‘izletio’ i krenuo izvoditi radove, no tek kad dobije novu koncesiju i ako je građevinska dozvola pravomoćna, može nastaviti graditi - odgovorio je - v.d.pročelnika za pomorstvo i turizam Stipe Čogelja.

Župan Blaženko Boban je još dodao:

- Moram naglasiti da je Odjel Čogelje napravio jako puno na području zaštite pomorskog dobra, ali ne možemo biti u demokratskom sustavu i olovka koja piše i pendrek koji udara.

Vaša reakcija na temu