Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽUPANIJSKI SUD U SPLITU Zbog lažne dojave o bombi evakuirano 250 ljudi

ŽUPANIJSKI SUD U SPLITU Zbog lažne dojave o bombi evakuirano 250 ljudi

Poziv je stigao uoči nastavka suđenja zločinačkoj organizaciji Željka Rajića

10.50 sati - 'Policijski službenici protueksplozijske zaštite uz korištenje službenog psa obavili su protueksplozijski pregled u zgradi Županijskog suda u Splitu nakon što je jutros oko 8.45 sati primljena dojava da je u zgradi suda u Gundulićevoj ulici postavljena bomba. Obavljenim pregledom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi te slijedi kriminalističko istraživanje', priopćila je policija.

10.00 sati - 'Postoji mogućnost da je netko htio odgoditi ročiste, ali ne možemo to sa sigurnošću reći', odgovorio je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin na pitanje medija.

Ono što je sigurno, kako je iznio, ovo je prva dojava o  bombi na Županijskom sudu. Jednom je bilo na Općinskom sudu prije desetak godina.

9.54 sati - Dojava o bombi stigla je uoči početka današnje glavne rasprave i nastavka suđenja u slučaju zločinačke organizacije Željka Rajića.

Jučer je obrana optuženog Ante Vučka tražila izuzeće ravnateljice USKOK-a i zamjenice u Splitu, no to je odbijeno pa se nastavilo s raspravljanjem i slušanjem snimljenih razgovora optuženika. S tim se trebalo i danas nastaviti. Rajić i većina ostalih optuženika brani se sa slobode, a u zatvoru su Liridon Berisha, koji služi kaznu od 15 godina zatvora zbog ubojstva Ante Prnjaka, te Ante Vučak kojeg terete da je pokušao ubiti Jozu Čabraju i Antu Petrovića, brata Dragomira Petrovića koji je u veljači ubio Petra Vuknića, također optuženog da je bio član Rajićeve organizacije. Vučku uskoro istječe maksimalni rok za pritvor bez presude koja sigurno neće biti donesena tako skoro jer je preostalo saslušanje velikog broja svjedoka.

9.50 sati - U ovom trenutku stigao je pirotehničar sa psom, a ostatak tima iz policije se očekuje.

Ranije objavljeno

Županijski sud u Splitu u 8.45 minuta telefonski je primio dojavu nepoznate osobe kako je u njihovoj zgradi u Gundulićevoj ulici postavljena bomba. Informaciju su policiji dojavili u 8.50 sati, kada su djelatnici zaduženi za protueksplozivni pregled krenuli na teren, potvrdila nam je Željka Radošević iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

'Evakuirano je 250 djelatnika. Pregled je u tijeku', rekla nam je Radošević.


Vaša reakcija na temu